Menu
 

Aptauja. Kāpēc, jūsuprāt, ir jāpiedalās Eiropas Parlamenta vēlēšanās? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Eiropas Parlamenta vēlēšanas notiks šā gada 8. jūnijā. Šajās vēlēšanās Latvija ir viens vēlēšanu apgabals, no kura Eiropas Parlamentā ir jāievēl deviņi deputāti.

Līga, studente

Eiropas Parlamenta vēlēšanās ir jāpiedalās, jo tādā veidā mēs izmantojam savas demokrātijas dotās iespējas. Ja palūkojamies uz citām valstīm, kur vēlēšanas ir safabricētas, tad vēl jo vairāk mums jāspēj novērtēt mūsu demokrātiju. Vēl neesmu izšķīrusies, par ko balsošu, bet, klausoties priekšvēlēšanu debates, manī nostiprinās pārliecība, ka deputātiem ir jāzina angļu valoda vismaz B2 līmenī.

Solvita, tirdzniecības pārstāve

Protams, ka uz vēlēšanām ir jāiet. Piedalīšanās vēlēšanās vienlaikus ir iespēja, tiesības un pienākums. Tieši šodien braucot redzēju ceļa malā izvietotos plakātus un domāju par to, vai šie cilvēki ir cienīgi, lai viņus ievēlētu Eiropas Parlamentā. Jā, pamazām sāku domāt un apsvērt savu izvēli.

Jānis, tirdzniecības speciālists

Ir jāpiedalās vēlēšanās, lai netiek ievēlēti tādi deputāti, kas ir mūsu valstij nelojāli. Protams, ka esmu izdomājis, par ko balsošu, un manas izvēles pamatā ir politiskā spēka pārstāvētās vērtības. Esmu konservatīvu vērtību atbalstītājs.

Raimonds, galdnieks

Droši vien, ka ir jāpiedalās vēlēšanās, un iemesls, kāpēc mums būtu svarīgi to darīt, ir tas, lai Eiropas Parlamentā tiktu ievēlēti cilvēki, kas pārstāv Latviju un ir Latvijas interešu aizstāvji. Šobrīd jau esmu apmēram ticis skaidrībā, par ko balsošu. Jau vairākās vēlēšanās esmu balsojis par vienu politisko spēku un, visticamāk, arī šoreiz izvēlēšos to pašu.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.