Menu

 

Aptauja. Vai lietojat uzturā zivis un jūras veltes? Vai pie tām ir vienkārši tikt? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - pixabay.com un Liene Ozola Foto - pixabay.com un Liene Ozola

Cilvēki aizvien biežāk uzsver, ka zivis un zivju produkcija šobrīd ir kļuvusi neadekvāti dārga. Savukart pārstādāji skaidro, ka to ietekmējusi globālā situācija nozarē, izejvielu izmaksu pieaugums un arī nozvejas kvotu samazinājums Baltijas jūrā. Patērētāji vairs neakceptē cenu pieaugumu, tādēļ ražotāji nemitīgi strādā pie izmaksu samazinājuma.

BIRUTA, pensionāre
Slikti ir ar zivju lietošanu uzturā. Vienīgi, ja braucu uz Rīgu, uz tirgu, tad gan noteikti nopērku. Protams, arī vietējā veikaliņā iepērkos, bet zivis un zivju produktus pērku tikai tad, kad ir atlaides, kaut gan man ļoti garšo zivis. Pagājušajā gadsimtā tās bija daudz pieejamākas.

KRISTĪNE, bezdarbniece
Man garšo visādu veidu zivis. Īpaši esmu iecienījusi šprotes un zivis tomātu mērcē. Uzskatu, ka veikalos izvēle ir pietiekami liela, un, ja vēlos, es varu nopirkt dažādus zivju produktus. Pārāk bieži gan zivis uzturā nelietoju, jo vienkārši nav vēlmes. Citus produktus ikdienā lietoju vairāk.

DAINA, pašvaldības darbiniece
Ēdam zivis bieži un labprāt, bet tikt pie tām gan nav tik vienkārši. Ja nedzīvo tieši pie jūras, tad jābrauc uz tirgu vai kādu piejūras tirdzniecības vietu. Tur gan tad izvēle ir liela un var nopirkt to, kas katram garšo.

LAUMA, pašvaldības darbiniece
Veikalā nopērkamās zivis tā īsti man negaršo, un biežu zivju produktu lietošanu uzturā šobrīd kavē ļoti augstās cenas citviet nopērkamajām zivīm. Ievēroju, ka lucīši pašlaik maksā jau 20–30 eiro kilogramā. Sanāk, ka pat lasi var nopirk lētāk!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.