Menu
 

Arī Baldones novadā aptaujā par apvienošanos ar Iecavu, taču viedokļi par administratīvo centru ir atšķirīgi

  • Autors:  LETA
Foto - baldone.lv Foto - baldone.lv

Arī Baldones novadā sākta aptauja par pievienošanos Iecavas novadam, taču viedokļi, kur varētu atrasties nākotnes administratīvais centrs, ir atšķirīgi.

Iecavas novadā aptaujā internetā piedalījušies 366 iedzīvotāji. Puse no respondentiem piekrīt veidot jaunu novadu kopā ar Baldones novadu tikai gadījumā, ja Iecava ir administratīvais centrs, bet 15% neiebilstu, ja administratīvais centrs būtu Baldonē. Pārējie respondenti abu novadu apvienošanu neatbalsta.

Pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Goldmane aģentūru LETA informēja, ka Iecavas novada domes deputāti ir iepazinušies ar aptaujas rezultātiem un tuvāko dienu laikā tiksies, lai lemtu par turpmāko rīcību.

Pēc viņas teiktā, Iecavas novada domes priekšsēdētājs Aivars Mačeks (VL-TB/LNNK) telefonsarunā aicināja Baldones novada priekšsēdētāju Raimondu Audzeru (VL-TB/LNNK, V) izsludināt līdzīgu aptauju un noskaidrot Baldones novada iedzīvotāju viedokli.

Lai arī šovasar Baldones novadā jau notikusi aptauja, un nospiedošais vairākums neatbalstīja pašvaldības pievienošanu kādai citai, aptauja Baldones novada pašvaldības mājaslapā ir izsludināta. Dome lūdz iedzīvotājus atkārtoti izteikt savu viedokli par alternatīvu - apvienot Baldones un Iecavas novadus. Novada iedzīvotājiem aptaujā iespējams izvēlēties arī nākotnes administratīvo centru.

Audzers ir pārliecināts, ka par tādu jākļūst Baldonei, jo tai, atšķirībā no Iecavas, ir pilsētas statuss. Turklāt vēsturiski pastāvējis Baldones rajons, kura sastāvā bijusi arī Iecava. Viņš sarunā ar aģentūru LETA apelēja arī ar statistiku, kas liecinot, ka liela daļa Iecavas iedzīvotāju strādā Rīgā.

"Braucot no Iecavas uz Rīgu, pa ceļam Baldonē var nokārtot savas lietas. Bet Baldones iedzīvotājiem braukt otrā virzienā nav vajadzības," komentēja Baldones novada priekšsēdētājs.

Viņš arī uzsvēra, ka Baldonē aug iedzīvotāju skaits, pilsētā esot attīstīta infrastruktūra.

Jau vēstīts, ka Iecavas novada domes deputāti pieņēmuši lēmumu neatbalstīt likumprojektu "Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums", kas paredz Iecavas novada pievienošanu Bauskas novadam.

Taču vietvara arī lēmusi noskaidrot sabiedrības viedokli, vai domei vajadzētu izvērtēt iespēju veidot jaunu novadu kopā ar Baldones novada pašvaldību. 

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju izstrādātā administratīvi teritoriālā iedalījuma karte paredz, ka Iecavas novada administratīvo teritoriju ir paredzēts apvienot ar Bauskas, Vecumnieku un Rundāles novadu, par reģionālās nozīmes attīstības centru nosakot Bausku.

Savukārt Baldones novadu plānots pievienot Ķekavas novadam.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.