Menu
 

Siguldas novada pašvaldība piešķir 1619 eiro kompensāciju brīvprātīgajiem ugunsdzēsējiem par papildu izdevumiem vēja postījumu novēršanai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - sigulda.lv Foto - sigulda.lv

Siguldas novada pašvaldības dome pieņēmusi lēmumu kompensēt Inčukalna, Krimuldas un Lēdurgas brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrību (BUB) papildu izdevumus, kas saistīti ar 7. un 8. oktobra spēcīgā vēja radīto postījumu novēršanu. Pamatojoties uz BUB iesniegumiem, pašvaldības dome piešķirs kompensāciju kopumā 1619,08 eiro apmērā par tiem papildu izdevumiem, kas radušies, dodoties uz izsaukumiem Siguldas novadā.

Lai likvidētu spēcīgā vēja radītās sekas, Inčukalna, Lēdurgas un Krimuldas BUB operatīvi iesaistījās spēcīgā vēja radīto postījumu novēršanā, ātri reaģējot uz ziņojumiem par nogāztiem kokiem un attīrot ceļa braucamās daļas no vēja gāztiem kokiem. Spēcīgā vēja radīto postījumu novēršanai biedrībām radās papildu neparedzēti izdevumi dīzeļdegvielai, elektrisko zāģu izmantošanai (benzīns, ķēžu eļļa), kā arī bojātās tehnikas atjaunošanai.

Saskaņā ar pašvaldības rīcībā esošo informāciju, 7. un 8. oktobrī Inčukalna BUB devās uz 87 izsaukumiem (no tiem Siguldas novadā – 61), Krimuldas BUB devās uz 36 izsaukumiem (no tiem Siguldas novadā – 30), Lēdurgas BUB – uz 14 izsaukumiem (no tiem Siguldas novadā – 12).

Pašvaldība piešķirs kompensāciju par tiem papildu izdevumiem, kas attiecināmi uz izsaukumiem Siguldas novadā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.