Menu
 

Latvijas badmintona Gada balvas tiek arī Siguldas un Baložu sportistiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Tiešsaistes ceremonijā tika pasniegtas Latvijas badmintona Gada balvas. Balvu “Gada spēlētāja” otro gadu pēc kārtas saņēma siguldiete Jekaterina Romanova, bet balvu “Gada spēlētājs” pirmo reizi saņēma valmierietis Andis Bērziņš.

Arī šogad tika saglabāts nemainīgs Latvijas Badmintona federācijas (LBF) ģenerālsekretāra Kristians Rozenvalda radītais balvas dizains – svečturis badmintona bumbiņas veidolā, kuru no baltā māla darina Jelgavas keramiķe Una Ļaha. Kā norāda LBF, balvas pie saņēmējiem nonāks vien tad, kad tās varēs pasniegt klātienē. Ieplānots, ka katram tā tiks individuāli aizvesta, sarīkojot atsevišķu fotografēšanos un intervēšanu. 

Balvu “Gada pāris” jau trešo gadu pēc kārtas saņēma siguldietes Liāna Lencēviča un Jekaterina Romanova. Šis pāris 2020.gada sākumā uzvarēja Latvijas čempionātā, kā arī februārī piedalījās Eiropas sieviešu komandu čempionātā Francijā, bet decembrī piedalījās Eiropas jauko komandu čempionātā Portugālē. Balvu tiešsaistē pasniedza Latvijas pludmales volejbola zvaigzne Aleksandrs Samoilovs, novēlot kopīgu dalību Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Siguldiete Anna Kupča saņēma balvu “Gada sasniegums” par Latvijai vēsturisko uzvaru Eiropas U17 reitinga turnīrā “Yonex Latvia U17”. Likumsakarīgi, ka Anna Kupča saņēma arī balvu “Gada juniors”. Apsveicot uzvarētāju, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Žoržs Tikmers novēlēja Annai Kupčai piepildīt ikviena sportista sapni – dalību olimpiskajās spēlēs.

Balvu “Gada ģimene” saņēma Bajāru ģimene no Baložiem, tai skaitā vecvecāki Gunārs un Mairita, mazbērni Oskars un Regnārs, kā arī vecāki Viesturs un Ilze.

LBF ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds ceremonijs laikā precizēja, ka šobrīd Latvijas badmintona reitingā ir reģistrēti 1354 aktīvie spēlētāji, tai skaitā 756 vīrieši un 598 sievietes.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.