Menu
 

Foto: Latvijas kamaniņu braucējiem Eiropas čempionāta sudrabs stafetes sacensībās Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Sandra Škutāne un Mareks Gaļinovskis Foto – Sandra Škutāne un Mareks Gaļinovskis

Latvijas kamaniņu braucēju kvartets izcīnījis sudraba medaļas komandu stafetes sacensībās Eiropas čempionātā kamaniņu sportā svētdien Siguldas trasē, kas vienlaikus bija arī Pasaules kausa izcīņas sestais posms. Dāmu sacensībās labākā no mājiniecēm, izcīnot piekto vietu, bija Elīna Ieva Vītola, kura arī kļuva par Eiropas čempioni U23 vecuma grupā.

Stafetē krimuldiete Elīza Tīruma, kā arī Artūrs Dārznieks un brāļi Andris un Juris Šici no Siguldas finišēja pēc divām minūtem un 13,000 sekundēm, sasniedza tobrīd jaunu trases rekordu un kļuva par sacensību līderiem. Krievijas kvartets, kas startēja nākamais, mājiniekus pārspēja par 0,167 sekundēm, austrieši tika diskvalificēti, bet favorīti Vācijas kamaniņu braucēji no latviešiem atpalika par 0,022 sekundēm, ierindojoties trešajā vietā.

Eiropas čempionu titulu ieguva Tatjana Ivanova, Semjons Pavļičenko un divnieks Kaškins/Koršunovs. Kopumā Siguldā startēja desmit valstu komandas, no kurām finišēja septiņas.

Iepriekš notikušajās individuālajās sacensībās dāmām trim Latvijas kamniņu braucējām izdevās iekļūt labāko septiņniekā, diemžēl neviena pie godalgām netika – pirmās četras vietas sadalīja divas Krievijas un divas Vācijas sportistes.

Piektajā vietā ierindojās Latvijas izlases jaunākā dalībniece siguldiete Elīna Ieva Vītola, kura abos braucienos sasniedza piekto rezultātu. Eiropas čempionei Tatjanai Ivanovai no Krievijas viņa summā zaudēja sekundes četras desmitdaļas. Vītola arī izrādījās labākā no deviņām U23 vecuma grupas sportistēm.

“Es esmu ļoti priecīga, šis bija negaidīti! Es cerēju uz diviem labiem braucieniem, bet nedomāju, ka būšu visātrākā no latvietēm. Pirmais brauciens bija ne visai labs, bet otrais bija daudz labāks, to arī var redzēt pēc finiša rezultāta. Pirmajā braucienā bija nelielas kļūdas, arī starts nebija labs, bet otrajā braucienā izdevās uzraut labu startu,” tā Elīna Ieva Vītola pēc apbalvošanas ceremonijas bilda Latvijas Kamaniņu sporta federācijas preses dienestam.

Vienu pozīciju zemāk finišēja Elīza Tīruma, kura abos braucienos bija sestā (+0,431 s), bet Ulla Zirne no Siguldas ar astoto un septīto rezultātu mēģinājumos ieņēma septīto vietu (+0,469 s). Neveiksmi piedzīvoja Kendija Aparjode – pirmajā braucienā saulkrastiete piedzīvoja kritienu un nefinišēja.

Sudraba medaļu nopelnīja Natālija Geizenbergere no Vācijas (+0,052 s), bronzu – Viktorija Demčenko no Krievijas (+0,161 s).

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pēc sešiem posmiem līdere ir N.Geizenbergere, kura ierindojusies otrajā vietā visās astoņās šīs sezonas sacensībās (680 p.). E.Tīruma ieņem sesto vietu (388), K.Aparjode astoto (315) un U.Zirne 15.vietu (171 p.).

Nākamais kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas posms paredzēts 16.un 17.janvārī Oberhofas trasē Vācijā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.