Menu
 

Latvijas florbolistes pasaules junioru čempionātā uzvar Slovākiju un nodrošina vietu labāko sešniekā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Pers Viklunds Foto – Pers Viklunds

Pēc diviem smagiem zaudējumiem Latvijas U-19 florbola izlase piektdien pasaules junioru čempionātā svinēja grūtu uzvaru pār vienaudzēm no Slovākijas, nodrošināja vietu labāko sešniekā un sestdien piedalīsies mačā par piekto vietu.

Bija nospelētas tikai sešas sekundes, kad Latvijas florbolistes jau bija izvirzījušās vadībā. Turpinājumā gan tik viegli neklājās – pirmajā trešdaļā izdevās nosargāt vienu vārtu pārsvaru (3:2), otrās trešdaļas sākumā to palielināt līdz trim vārtiem (6:3), taču trešā perioda vidū slovākietes iemeta divus golus pusotras minūtes laikā un vēlreiz samazināja starpību līdz minimumam  (7:6).

Atlikušajās deviņās minūtēs Latvijas komanda tomēr spēja savus vārtus nosargāt, lielā mērā pateicoties vārtsardzei Barbarai Rabčevskai, kura visā spēlē atvairīja 32 metienus – uzvara 7:6.

Jau ziņots, ka Latvijas izlasi pasaules čempionātā pārstāv Kristiāna Elizabete Krūmiņa, Viktorija Kuročkina, Katrīna Kate Fībiga un Barbara Rabčevska no “FK Ķekava” komandas, kā arī “Ķekavas Bulldogs/NND” spēlētājas Nikola Biezuma un Dārta Derupa.

Spēlē pret Slovākiju ar vienu precīzu metienu atzīmējās Fībiga, bet pa četriem rezultativitātes punktiem (2+2) savāca Simona Grāpēna un Anna Ankudinova, kura karjeras lielāko laiku pavadījusi “Ķekavas Bulldogs” kluba rindās, bet šobrīd pārstāv Šveices komandu “Zurich Lioness”.

Savā grupā Latvijas U19 izlase ierindojās trešajā vietā un sestdien mačā par piekto vietu pasaulē sacentīsies ar otrās grupas trešās vietas ieguvējām, visticamāk, Polijas florbolistēm.

Multimediji

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.