Menu
 

Latvijas Dizaina gada balvas finālam izvirzīti 20 darbi

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - arhīvs Ilustrācija - arhīvs

Latvijas Dizaina gada balvas finālam izvirzīti 20 darbi, informēja Latvijas Dizaina centra vadītāja Dita Danosa.

Fināla žūrija izvērtējusi nominantu darbus konkursa otrajā kārtā un noteikusi labākos dizaina jomas pārstāvjus produktu, komunikācijas, vides, digitālo risinājumu un pakalpojumu dizaina kategorijās.

No 58 pieteikumiem finālā iekļuvuši 20 darbi: pieci darbi komunikācijas, produktu un vides dizaina kategorijās, četri pakalpojumu dizaina darbi un viens digitālais risinājums. Katras kategorijas uzvarētājs, kā arī "Grand Prix" ieguvējs tiks paziņoti apbalvošanas ceremonijā 24.maijā plkst.19 Rīgas cirkā.

Kategorijā "Komunikācijas dizains" nominēta kampaņa "Riga Pride 2023 - Atplauksti", valsts svētku komunikācijas kampaņa Rīgā, grāmata "Kad karš kļūst personisks", komunikācijas kampaņa "Stils-tekstils" un kampaņa "Rīgas Drosmes un prieka vasara 2023".

Savukārt kategorijā "Produktu dizains" nominēts "M-Arts" dizaina velosēdeklītis bērniem, "Gateris Works" mēbeļu kolekcija, elektroskūteris "Bee Electric", "Pre-Loved" biotekstils un Rīgas flīžu rakstu lakatiņi.

Kategorijā "Digitālo risinājumu dizains" balvai nominēts ziedojumu platformas Ukrainas atbalstam "Stopify" risinājums, kas sacentīsies par balvu arī kategorijā "Pakalpojumu dizains", kurai nominēta arī programma bērniem "Blēņām pa pēdām", Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina vasaras skola "Dizaina aktīvisms: intervences eko-sociāliem izaicinājumiem", Viesuļvētras simulatora atrakcija "Beat The Storm".

Kategorijā "Vides dizains" nominēta kafejnīca "Pitraga pietura", Rīgas cirka vēsturiskās arēnas pārbūve, ekspozīcija "Kosmiskais dejotājs", Dailes teātra priekšlaukums, 18.Venēcijas arhitektūras biennāles Latvijas paviljons "T/C Latvija".

Latvijas Dizaina gada balvai kopumā tika iesniegti 127 darbi no kuriem dalībai konkursa otrajā kārtā atlases žūrija bija izvirzījusi izvirzīja 58 darbus, kurus fināla žūrijas locekļi spraigās diskusijās vērtēja, klātienē tiekoties Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Radošo industriju pārstāvniecības telpās 21.maijā un 22.maijā.

Fināla žūrijas darbojās profesore komunikācijas dizainā un dizaina vadībā Regīna Hanke no Vācijas, dizainere un arhitekte, sabiedrisko attiecību un komunikācijas aģentūras "Mint List" līdzdibinātāja Marija Adzura Rosī no Itālijas, arhitekte un autore, "Jaunā Eiropas Bauhaus" eksperte Ieva Zībārte, dizainers, dizaina studijas "Associates, Partners et Sons" dibinātājs un skandu zīmola "Aretai" līdzdibinātājs Edgars Zvirgzdiņš un komunikācijas dizainere un radošā direktore Dārta Apsīte.

Fināla žūrija vērtēja iesniegtos darbus atbilstoši konkursa nolikumā definētajiem vērtēšanas kritērijiem, kas ir idejas oriģinalitāte un jaunrade, problēmas nostādne un risinājumu atbilstība darba uzdevumam, koprade, ieinteresēto pušu iesaiste un sadarbība darba procesā, funkcionalitāte un tehnoloģiskais risinājums, estētika un citas pieredzes kvalitātes dimensijas, ekonomiskā nozīmība, ilgtspēja un apritīgums, sociālā nozīmība, iekļaušana, pieejamība un piekļūstamība.

Latvijas Dizaina gada balva ir augstākais apbalvojums dizaina jomā Latvijā, ko pasniedz ar mērķi apzināt, izvērtēt un popularizēt Latvijas dizaineru sasniegumus, kā arī veicināt Latvijā radīta dizaina izmantošanu un dizaina nozares attīstību. Latvijas Dizaina gada balva ar Kultūras ministrijas atbalstu dibināta 2017.gadā. Līdz 2025.gada maijam to organizē Latvijas Dizaina centrs.

 
Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.