Menu
 

Glābējiem šonedēļ lielākās raizes radījuši vētras nogāztie koki Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopš pirmdien no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis vairāk nekā 30 izsaukumu. Puse no tiem bija saistīta ar otrdien vakarā notikušās vētras saistītajiem postījumiem.

Visvairāk izsaukumu par vētras nolauztajiem un ceļiem pārkritušajiem kokiem VUGD saņēmis no Siguldas un Siguldas novada – kopumā tādu bijis trīspadsmit, liecina VUGD informācija. Siguldas pagastā arī nogāzts viens elektrības stabs un viens apgaismes stabs. Pieci spēcīgo vēja brāzmu nogāztie koki sazāģēti un aizvākti Inčukalna novadā, divi – Baldones novadā, pa vienam – Jūrmalā un Krimuldas novadā.

Lielākais ugunsgrēks kopš nedēļas sākuma fiksēts pirmdien pēcpusdienā Ķekava novada Baložos, kur sausā zāle un meža zemsedze dega triju hektāru platībā. Sausā zāle degusi arī Olainē (20 m2) un Olaines novadā(500 m2), Stopiņu novada Rumbulā (100 m2), bet pirmdien Carnikavas novada Siguļos kopā ar sauso zāli degusi arī dārza māja (95 m2). Divreiz pēdējo ugunsdzēsēji arī likvidējuši kūdras degšanu Olaines novadā.

Trešdien ievērojams ugunsgrēks izcēlies Ķekavas novada Daugmales pagastā, kur 60 kvadrātmetru platībā dega pirts, terase un saimniecības ēkas ārsiena. Savukārt otrdien Siguldas novada Mores pagastā dega dzīvojamās mājas starpstāvu pārsegums un siena.

Ķekavas novadā un Olainē pēdējo dienu laikā aizdegušās vieglās automašīnas, deviņstāvu dzīvojamā mājā Enerģētiķu ielā Salaspilī – piededzis ēdiens un elektrības vadi, Mārupē – nojume un atkritumi, Saulkrastos – elektrības vadi divstāvu dzīvojamā mājā, Jūrmalā un Ķekavā – atkritumi.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.