Menu
 

SIA "Hagberg" Siguldā: Varējām labāk, turpināsim strādāt! Apriņķis.lv

  • Autors:  Dzintris Kolāts
Siguldas novada pašvaldība šogad divas reizes atteicās maksāt par uzņēmuma SIA “Hagberg” sniegtajiem pakalpojumiem ietvju, skvēru un citas infrastruktūras ziemas uzkopšanā. Foto – arhīvs Siguldas novada pašvaldība šogad divas reizes atteicās maksāt par uzņēmuma SIA “Hagberg” sniegtajiem pakalpojumiem ietvju, skvēru un citas infrastruktūras ziemas uzkopšanā. Foto – arhīvs

“Rīgas Apriņķa Avīzē” rakstījām par likstām Siguldā, kad, uzsniegot vairāk sniega, SIA “Hagberg”, kurai uzticēts pienākums rūpēties par gājēju ietvju, veloceliņu, skvēru un citu pašvaldības teritoriju uzkopšanu, netika galā ar saviem pienākumiem. Siguldas novada pašvaldības viedokli izklāstīja Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītājas vietniece Madara Antone. Diemžēl līdz avīzes nodošanai tipogrāfijā neizdevās uzzināt otras iesaistītās puses – SIA “Hagberg” – viedokli.

Bēdīgā pieredze čukstēja, ka bieži vien šādos gadījumos atbildi var negaidīt vispār. Tādēļ bija patīkams pārsteigums nākamajā dienā tomēr saņemt pietiekami konkrētu Siguldas ietvju uzturētāja SIA “Hagberg” vadītāja Ivara Lukaševiča atbildi, kuru citējam pilnībā.

“Sveiciens! Lūk, atbildes uz jūsu jautājumiem!

Vai atzīstat, ka Siguldas novada teritorijas (ietvju utt.) uzturēšana, uz ko konkursa kārtībā esat ieguvuši tiesības, nav tikusi veikta pienācīgā kvalitātē? Ja jā, kādi tam bijuši iemesli?

Nē, neatzīstam. 2017. gada 24. februārī ar Siguldas novada pašvaldību noslēdzām līgumu “Par Siguldas novada pašvaldības teritorijas kopšanas un uzturēšanas darbiem”. Līgums tika noslēgts uz vienu gadu ar tiesībām to pagarināt katru gadu, bet ne vairāk kā uz četriem. Siguldas novada pašvaldība gan 2018. gadā, gan šogad izmantoja savas tiesības un piedāvāja SIA “Hagberg” turpināt sniegt pakalpojumus. Šāda pašvaldības rīcība ir apliecinājums, ka SIA “Hagberg” tiek galā labi ar saviem pienākumiem.

Tas, ko mēs atzīstam, ka bija atsevišķas reizes šajā ziemas sezonā, kad varējām labāk izdarīt savu darbu, t.i., precīzāk izvērtēt mainīgos laika apstākļus un izvēlēties piemērotāko tehnoloģiju. Taču kopumā janvāra mēnesī 22 naktis tika veikti sniega tīrīšanas un kaisīšanas darbi visā Siguldas pilsētas teritorijā. Kopumā esmu pateicīgs savai Siguldas komandai par ieguldīto darbu un sasniegto rezultātu. Pateicamies arī daudzajiem Siguldas iedzīvotājiem par izteikto atbalstu un atvainojamies par tām atsevišķajām reizēm, kad varējām savu darbu izdarīt labāk!

Vai Siguldas pašvaldības ieturētie 2000 eiro, jūsuprāt, ir adekvāts sods? 

Šāds sods uzņēmumam nav piemērots. Kopumā no darba izpildes akta tika izslēgtas atsevišķas platības, par ko tika saņemtas iedzīvotāju sūdzības. Par to, protams, mums nevar būt iebildumi. Jo vēlamies saņemt samaksu par pakalpojumiem, kurus esam veikuši, turklāt pienācīgā kvalitātē.

Kāda būs jūsu turpmākā rīcība, lai nepieļautu līdzīgas situācijas nākotnē?

SIA “Hagberg” šo divu gadu laikā Siguldā ir izveidojusi savu Vidzemes reģiona bāzi. Tas ir ļāvis uzlabot gan materiāli tehnisko nodrošinājumu, gan spēju cīnīties par kvalitatīvu darbaspēka piesaisti. Esam vienmēr bijuši atvērti diskusijām gan ar pašvaldību, gan ar iedzīvotāju grupām, lai maksimāli uzlabotu sava pakalpojuma kvalitāti. Mūsu mēraukla vienmēr būs nevis viens, divi ieraksti “Facebook”, bet gan kopējais iedzīvotāju vērtējums.

Vienmēr esam atsaukušies pašvaldības aicinājumiem piedalīties kopējos pasākumos, kuru laikā tiek apsekota pilsēta un rasti kopīgi risinājumi vēl sakoptākai pilsētai. Pagājušā gada nogalē SIA “Hagberg” iesniedza pašvaldībai vairākus desmitus priekšlikumu kopējai pilsētas sakopšanai, no kuriem lielu daļu sadarbībā ar Siguldas pašvaldību ceram šogad realizēt.

Atvainojamies, ka atbildes nesniedzām ātrāk! Piektdien bijām aizņemti izbraukuma seminārā.”

Ja materiālu lasāt portālā “Apriņķis.lv”, pamanīsit, ka abu pušu viedokļos var konstatēt pretrunas – kaut vai par ieturētajiem 2000 eiro. Tomēr izpildītājs arī godīgi atzīst, ka “atsevišķas reizes.., kad varējām labāk izdarīt savu darbu”.

Nebūtu racionāli tālāk pētīt neatbilstības pušu viedokļos. Mums šķiet būtiski, ja strīdīgi gadījumi novadu pašvaldību, uzņēmēju un iedzīvotāju starpā tiek apskatīti arī publiski, ļaujot iepazīties ar visu pušu argumentiem un interpretācijām. Publiska mediju vide šai gadījumā ir kā papildu nodrošinātājs pašvaldības budžeta naudas izlietojuma kontrolei un vērtēšanai.

 

Iepriekš:

Sods par nesakoptām ietvēm Siguldā – 2000 eiro

Siguldas pašvaldība izteikusi pretenzijas gājēju ietvju uzturētājam

Siguldas pašvaldība atkal konstatējusi trūkumus gājēju ietvju uzturēšanas darbos

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.