Menu
 

Aptauja. Vai jau esat sarūpējis dāvanas tuviniekiem Ziemsvētkos? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pexels.com Foto - Liene Ozola un pexels.com

Vairāk nekā puse (65%) Latvijas iedzīvotāju dāvanas Ziemassvētkiem šogad gādā savlaicīgi, savukārt 17% par to iegādi domās pēdējā brīdī. Lielākā daļa dāvanu meklējumos plāno doties uz tirdzniecības centriem. Aptaujas rezultātos redzams, ka 24% aptaujāto iedzīvotāju dāvanas plānojuši sarūpēt amatnieku tirdziņos, savukārt 4% to iegādei apmeklēs sociālos uzņēmumus. Savlaicīga dāvanu sagādāšana liecina par prasmi plānot savu budžetu – jo savlaicīgāk sāk domāt par svētku tēriņiem, jo gudrāk tos var saplānot.

Aleksandra

Katru gadu dāvanu gādāšana ir grūts uzdevums. Kaut ko jau pa druskai esmu sagādājusi, īpaši, domājot par pašiem tuvākajiem. Bet jāpērk ir visiem, citādi kāds vēl apvainosies, palicis bez dāvanas. Dažiem dāvinu individuāli, bet dažiem pērku lielāku, visai ģimenei kopīgu dāvanu.

Kitija

Vēl ne. Tieši šodien domāju, ka būs jāiet uz Ziemassvētku gadatirgu iegādāties noderīgas dāvaniņas. Es parasti mēģinu pirkt kaut ko patiešām derīgu, kaut vai simbolisku, bet tādu, ko var lietot. Un, kaut arī dāvaniņas ir nelielas, naudiņas vienalga daudz tām aiziet.

Ludmila

Kaut ko jau pamazām esmu sagādājusi un varu teikt, ka šogad to ir grūtāk izdarīt, jo maciņš ir plānāks. Pērku dāvaniņas ne tikai ģimenes locekļiem, bet arī kolēģiem, un visbiežāk tie ir saldumi.

Uvis

Daļa dāvanu ir nopirktas, daļa vēl jāiegādājas. Mēs ģimenē rīkojam loteriju, un katrs velkam biļeti ar vārdu, kuram jāpērk dāvana. Pirms tam gan visiem ir jāuzraksta vēstule rūķim, kurā tiek izteiktas vēlmes dāvanām. Tā ir vieglāk katram nopirkt vēlamo.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.