Menu
 

Aptauja. Kas, jūsuprāt, ir valstī vissteidzamāk darāmais darbs? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un Valsts kanceleja Foto - Liene Ozola un Valsts kanceleja

Valdība, pieņemot šā gada budžetu, ir vienojusies par trim prioritātēm – drošību, izglītību un veselību –, novirzot tām 443,6 miljonu eiro papildu finansējumu. Vienlaikus eksperti norāda uz katastrofālo demogrāfisko situāciju, kuru nerisinot latviešu tauta izmirs.

Ieva

Manuprāt, izglītību vajadzētu pielāgot mūsdienu prasībām. Būtu nepieciešams vairāk pievērsties personības pašizaugsmei, nevis visus mācīt pēc vienotiem standartiem. Mācību procesā vajadzētu veicināt individuālo spēju un talantu izkopšanu. Iemācīt jaunajiem cilvēkiem radoši domāt, attīstīt viņos komunikācijas prasmes.

Atis

Valsts sākas ar katru no mums individuāli, un ir svarīgi nezaudēt vienotību. Ja tie cilvēki, kas ir augšā, nerūpēsies par tiem, kas ir apakšā, var pienākt brīdis, ka tie, kas ir apakšā, vairs nesargās tos, kas ir augšā. Vienotība būtu nepieciešama ne tikai vārdos, bet arī darbos.

Anita

Galvenais vajag mieru nosargāt. Lai mums būtu stipra armija, lai robeža tiktu apsargāta. Tāpēc vispirms valstī būtu jādomā par aizsardzību. Protams, arī veselības joma ir ļoti svarīga, bet primāri tomēr ir jādomā par drošību.

Sanita

Vispirms būtu jārūpējas par izglītību. Šobrīd mācību procesā valda briesmīgs haoss. Ne bērni, ne vecāki neizprot šo sistēmu – mācību saturs tiek mācīts saraustīti, atrauti no kopējās izpratnes.

#SIF_MAF2023
Par publikācijas saturu atbild laikraksta "Rīgas Apriņķa Avīze" redakcija.


Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.