Menu
 

Šogad pieaudzis izsniegto patēriņa kredītu skaits ārstniecības izdevumu segšanai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Šī gada pirmajos mēnešos novērota palielināta iedzīvotāju interese par patēriņa kredīta aizdevumiem, lai segtu dažādus ar ārstniecību saistītus izdevumus, liecina “Luminor” bankas informācija. Vidējā aizdevuma summa šiem mērķiem sasniedz 4000 eiro.

Salīdzinājumā ar 2020. gadu, kad visbiežāk patēriņa kredītu Latvijas iedzīvotāji noformēja remontam un īpašuma labiekārtošanas darbiem, šobrīd klienti atzīst, ka arvien biežāk papildu līdzekļi ir nepieciešami dažādu ārstniecības izdevumu segšanai. Visbiežāk piešķirtie līdzekļi tiek izmantoti ar zobārstniecību saistītiem pakalpojumiem, kā arī dažādām plānveida operācijām, manipulācijām un izmeklējumiem. 

“Iespēja papildu saņemt naudas līdzekļus īsā laikā daudziem palīdz ātrāk nonākt pie speciālistiem. Zobārstniecība joprojām nav lēts pakalpojums, īpaši ortodontija, tādējādi vēršanās pie bankas nereti ir vienīgais veids, kā cilvēkiem saņemt nepieciešamo finansiālo palīdzību,” atzinis Kaspars Lukačovs, “Luminor” bankas kreditēšanas vadītājs Baltijā.

Latvijas iedzīvotāji biežāk nekā vidējais eiropietis spiesti apmaksu par ārstniecības pakalpojumiem veikt paši, un arī Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka ārstniecībai paredzēto izmaksu apjoms turpina pieaugt. Piemēram, 2016. gadā aptuveni 6,6 % no kopējiem mājsaimniecību izdevumiem tika atvēlēti ārstniecības izdevumiem, savukārt 2019. gadā veselības aprūpei paredzētie maksājumi sasniedza jau 7,1 % no mājsaimniecību budžeta.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.