Menu
 

Ukrainas ministrs: Kijeva gatava jebkādiem Donbasa konflikta noregulējuma sarunu formātiem

  • Autors:  LETA/Interfax

Kijeva ir gatava jebkādiem Donbasa konflikta noregulējuma miera sarunu formātiem, paziņoja Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.

"Ukraina ir uzticīga konflikta noregulējuma diplomātiskajam ceļam. Mēs attiecībā uz kustību uz priekšu esam gatavi jebkādiem formātiem un gribam, lai Krievijas Federācija apstiprina savu pieturēšanos tieši pie diplomātiskā noregulējuma," Ukrainas telekanāla ēterā apliecināja ministrs.

Trešdien informēts avots ziņu aģentūrai "Interfax" sacīja, ka Donbasa konflikta noregulējuma trīspusējā kontaktgrupa (TKG) neplāno atsākt tiešas sarunas Minskas platformā.

TKG veido Ukrainas, Krievijas un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) pārstāvji.

"Šobrīd sarunas pandēmijas dēļ notiek videokonferenču režīmā. Nav diskusiju par atgriešanos pie tiešām sarunām, par atgriešanos Minskā tuvākā gada laikā, bet varbūt divu vai ilgākā posmā," sacīja avots.

Atbilstoši avota teiktajam "Minskas formāts"  faktiski kļuvis par "tīmekļa formātu".

"Pandēmija ir izmainījusi pieeju. Sarunas pārgājušas tīmeklī. Priekšnosacījumu tam, lai atgrieztos klātienes formātā, nav," viņš norādīja.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 13 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas finanšu, aizsardzības, enerģētikas un citām nozarēm.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.