Menu
 

Lietuvas ekspremjers: Uz Krieviju jāaktivizē politiskais spiediens, jo ekonomiskās sankcijas faktiski izsmeltas

  • Autors:  LETA

Eiropas Savienība (ES) pieņems arvien jaunas sankcijas pret Krieviju, taču tās vairs nebūs tik ekonomiski sāpīgas, jo vairs nav palicis teju nekas ekonomiski nozīmīgs, ko sankcionēt, šonedēļ tiekoties ar Baltijas valstu žurnālistiem, vērtēja Eiropas Parlamenta deputāts, bijušais Lietuvas premjers Andrjus Kubiļus (EPP).

Lietuvas politiķa skatījumā, šādos apstākļos ir būtiski lielu uzsvaru veltīt politiskā spiediena izdarīšanai uz Krieviju, piemēram, sākot starptautiskus tribunālus, lai vērtētu Krievijas pastrādātos kara noziegumus Ukrainā, vai ES līmenī Krieviju atzīstot par teroristisku valsti.

Deputāts domā, ka jāstrādā pie šādu tribunālu veidošanas, lai tiesātu konkrētas personas par konkrētiem kara noziegumiem, kā arī lai sauktu pie atbildības Krievijas režīma līderus par kara sākšanu.

Politiķis ir pārliecināts, ka pat tikai tribunālu ierosināšanai būtu vairākas pozitīvas sekas - pirmkārt, šādi Krievijas režīma dažādajiem pārstāvjiem tiktu skaidri pateikts, ka atpakaļceļa vairs nebūs un nebūs vairs nekāda "business as usual", otrkārt, līdz ar lēmumu par tribunāla ierosināšanu šāda pat vēsts tiktu nodota šaubīgajiem Rietumu līderiem.

Kubiļus uzsvēra, ka "mūsu misija" paliek nemainīga - būt "otrajai frontes līnijai" aiz Ukrainas karavīriem, kas strādā politiski un vāc atbalstu Ukrainai un politiskajām pārmaiņām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.