Menu
 

Aptauja. Vai esat kādreiz domājis par uzņēmējdarbības sākšanu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Pērn Latvijā reģistrēti 8826 jauni uzņēmumi – par 401 mazāk nekā gadu iepriekš. Šis ir zemākais rādītājs kopš 2004.gada. Samazinājies arī likvidēto uzņēmumu skaits – teju 11 000, kas ir par 22,6% mazāk nekā gadu iepriekš.

Māris

Esmu jurists, pašvaldības policists, un esmu daudzus uzņēmumus konsultējis, taču uzskatu par trakajiem tos, kas šeit dibina savus uzņēmumus, jo vai tad Latvijā ir iespējama godīga uzņēmējdarbība?! Pats esmu vairākas biedrības un arodbiedrības dibinājis, un šobrīd man ir mērķis atvērt starptautisku uzņēmumu, kur mūsu VID netiek klāt.

Vitālijs

Pēc profesijas esmu mehāniķis, un manā laikā nekādu biznesu uzsākt nevarēja. Šobrīd mana, ja tā var teikt, uzņēmējdarbība ir cenšanās pēc iespējas apgādāt pašam sevi – rudenī mežā salasu sēnes, riekstus, un tas lielā mērā nodrošina manu iztikšanu.

Toms

Mums ar brāli ir kopīgs uzņēmums, nodarbojamies ar telpu apsaimniekošanu, uzkopšanu. Domāju, ka šobrīd sarežgītākā situācijā ir darba devēji, jo valstī palielina minimālo algu un uzņēmējam tās ir papildu izmaksas. Taču ieņēmumi tik strauji nepalielinās.

Arita

Man kādreiz bija uzņēmums, kas nodarbojās ar apģērbu tirdzniecību. Ņemot vērā savu pieredzi, domāju, ka darba devējs ir grūtākā situācijā, jo tas nozīmē lielāku atbildību, turklāt darbs nebeidzas noteiktā laikā. Faktiski visu laiku ir jābūt ar ieslēgtu telefonu, jo jebkurā laikā var nākties risināt kādus darba jautājumus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.