Menu
 

Levits valdības līdzšinējo darbu vērtē ar atzīmi starp 7 un 8

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts prezidenta kanceleja Foto - Valsts prezidenta kanceleja

Valdības līdz šim padarītais darbs vērtējams ar atzīmi starp septiņi un astoņi, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Ļoti labi vēl neesot, taču atšķirībā no 13.Saeimas pašreizējā sasaukumā, neskatoties uz ilgstošu veidošanos, radusies optimāla koalīcija.

Levita ieskatā visas trīs koalīcijas strādā pie valdības programmas veidošanas un īstenošanas, tomēr prezidentam labāk patiktu, ka valdība nāktu klajā ar ambiciozāku programmu. Valdība gan virzoties pareizā virzienā.

Levits mudina valdību būt apņēmīgākai, piemēram, skolu tīkla sakārtošanā, saprotot, ka pašvaldības pašas varētu šo uzdevumu neizpildīt.

Tikmēr Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) Valsts prezidents mudina būt uzstājīgākam sarunās ar ministriem par iespējamu līdzekļu pārvirzīšanu uz veselības aprūpes resoru. "Ministru prezidents visām ministrijām uzdevis atrast līdzekļus, kas netiek tērēti. Premjeram te ir jāspiež uz visiem ministriem, jārunā ar katru atsevišķi un jāuzdod šis uzdevums," akcentēja Levits.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.