Menu
 

Pieprasa LTV paskaidrojumu par tiešraides nenodrošināšanu no hokeja izlases sagaidīšanas

  • Autors:  LETA
Foto - Ieva Ābele, Saeima Foto - Ieva Ābele, Saeima

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) pieprasījusi Latvijas Televīzijas (LTV) valdei sniegt paskaidrojumu par pilnvērtīgas tiešraides nenodrošināšanu no Latvijas hokeja valstsvienība sagaidīšanas pasākuma pie Brīvības pieminekļa.

SEPLP locekļi pirmdienas uzklausījuši LTV valdes sniegto informāciju par notikušā apstākļiem un uzdevuši līdz 2.jūnijam sniegt rakstisku paskaidrojumu par to, kā tika plānota pasākuma atspoguļošana un kā tika izvērtēti riski, lemjot par pārvietojamās televīzijas stacijas (PTS) neizmantošanu. 

Tāpat uzdots sniegt skaidrojumu par LTV valdes locekļu un citu darbinieku tiešo atbildību konkrētajā gadījumā, tostarp par savlaicīgu saziņu ar sabiedrību.

Kā norāda SEPLP, konstatējot, ka tehnisku iemeslu dēļ nav iespējams nodrošināt tiešraidi no Brīvības pieminekļa, LTV izplatīja informāciju sociālajos medijos, taču tiešraides skatītāji pie televīzijas ekrāniem un interneta vidē netika savlaicīgi informēti par notikušā apstākļiem.

Padome uzsver, ka vienlīdz svarīgi ir arī no šāda gadījuma izdarīt secinājumus, lai novērstu līdzīgus situācijas nākotnē, it īpaši domājot par sabiedrības informēšanu ārkārtas situācijās.

Jau vēstīts, ka pirmdien vairāk nekā 30 000 cilvēku pie Brīvības pieminekļa sagaidīja Latvijas hokeja izlasi, kas pasaules čempionātā izcīnīja bronzas medaļas.

Lielā cilvēku skaita dēļ pieminekļa apkārtnē nedarbojās mobilie sakari. LTV informēja, ka pieminekļa apkārtnē ir vērojama tīkla pārslodze, tāpēc nav iespējams nodrošināt solīto tiešraidi.

LTV bija izlēmusi tiešraides nodrošināšanai neizmantot PTS, bet cerēja uz mobilo sakaru risinājumiem. Tikmēr tiešraidi pārraidīja Latvijas Radio, kas neizmantoja mobilos sakarus.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.