Menu
 

Airisa Penele kļuvusi par Latvijas čempioni iejādē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Jātnieku federācija Foto - Latvijas Jātnieku federācija

Nedēļas nogalē sporta centrā “Kleisti” aizvadīts Latvijas čempionāts iejādē un paralimpiskajā iejādē. Pieaugušo konkurencē par Latvijas čempioni kļuva Airisa Penele, kura startēja ar Hanoveras šķirnes zirgu Quince, pārstāvot Mārupes novada zemnieku saimniecību “Lielceri”.

Augstākajā iejādes līmenī jeb Lielajā balvā (“Grand Prix”) startēja divas dalībnieces, starp kurām tika sadalītas medaļas, informēja Latvijas Jātnieku federācijas preses dienests. Pirmajā dienā Airisa Penele ieguva 67,000 %, bet Iecavas pagasta sporta klubu “Drostalas” pārstāve Elza Zaķe ar Vestfāles šķirnes zirgu A Splash Of Class% – 66,522 %. Pēc otrās dienas “Grand Prix” Brīvās izvēles shēmas Airisa Penele ar Quince, būdami lieliskā formā, ieguva zeltu ar rezultātu 69,370 %, savukārt, Elza Zaķe ar 68,375 % sudrabu.

“Ir ļoti liels gandarījums par to, ka man ir zirgs ar visai lielu potenciālu. Protams, vēl garš ceļš ejams un sniegums pagaidām nav tik stabils, jo zirgam šis ir tikai trešais “Grand Prix” un pirmā lielā sezona. Uzskatu, ka mūsu starts vēl nebija tik precīzs, cik gribētos, arī Quince bija mazliet satraucies.

Bija patīkami skatīties uz Elzas Zaķes startiem “Lielajā balvā”. Elza pārādīja lielisku sniegumu,” LJF preses dienestam pauda Airisa Penele.

Viņa pauda prieku arī par savu audzēkņu panākumiem – z/s “Lielceri” pārstāve Patrīcija Baranovska izcīnīja zeltu junioru konkurencē, bet bērnu ieskaitē uzvarēja 12 gadus vecā Hanna Mālniece.

Jauno jātnieku konkurencē labākā bija Sintija Elizabete Apsīte no Jelgavas novada jātnieku sporta kluba “Reiteri”, bet paralimpiskajā iejādē – titulētais Rihards Snikus, pārstāvot z/s “Tīraines staļļi” no Mārupes novada.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.