Menu
 

Jūrmalā norisināsies nometne jaunsargiem un Ukrainas policistu bērniem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

No 1. līdz 10.augustam Jūrmalā notiks Jaunsardzes centra, Valsts policijas un Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības rīkotā nometne, kurā piedalīsies 16 jaunsargi un 26 Ukrainas policistu bērni. Nometni vadīs Jaunsardzes centra 5.novada nodaļas jaunsargu instruktori, sniedzot iespēju bērniem no Ukrainas atpūsties, iepazīties ar jaunsargiem un doties kopīgos piedzīvojumos, informē Jaunsardzes centra Plānošanas un izglītības departamenta Valsts aizsardzības mācības nodaļas vecākais referents Tomass Atte.

Nometnes laikā bērniem paredzētas dažādas aktivitātes un ekskursijas, tai skaitā plānots izbrauciens uz Siguldu, fotoorientēšanas Vecrīgā, Valsts policijas kinologu un hipologu apmeklējums, izbrauciens ar Valsts robežsardzes patruļkuģi, kā arī zooloģiskā dārza un akvaparka apmeklējums. Tāpat notiks saliedēšanās pasākumi, radošās aktivitātēs un sporta spēles.

Nometnes atklāšanā 2.augustā ar jaunsargiem un bērniem no Ukrainas tiksies Aizsardzības ministrijas vecākais eksperts starptautiskās militāri reliģiskās sadarbības jautājumos Elmārs Pļaviņš. Nometnes noslēgums notiks 10.augustā plkst.11.00 Iekšlietu ministrijas veselības un sporta centrā "Dzintari" Jūrmalā, kurā nometnes dalībniekus uzrunās Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols, Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks un Jaunsardzes centra 5.novada pārvaldes vadītājs Sergejs Fomenko.

2017.gadā Jaunsardzes centrs aizsāka tradīciju organizēt vasaras nometnes Ukrainas bruņoto spēku un Nacionālās gvardes karavīru bērniem. Savukārt 2022.gada augustā Jaunsardzes centrs sadarbībā ar Valsts policiju pirmo reizi organizēja nometni Ukrainas policistu bērniem un jaunsargiem. Latvijas aizsardzības nozare regulāri sniedz atbalstu militārā konflikta rezultātā cietušajiem Ukrainas karavīriem, viņu ģimenēm un citiem civiliedzīvotājiem, norāda T.Atte.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.