Menu
 

Raimonds Zommers iesaka trīs ātri pagatavojamas uzkodu idejas Tēva dienai Apriņķis.lv

  • Autors:  Raimonds Zommers, šefpavārs un “Maxima Latvija” garšu vēstnesis
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

10.septembrī tiek atzīmēta Tēva diena. Šajā dienā bērni var īpaši palutināt un iepriecināt savu tēti un pasniegt pašu gatavotas uzkodas, ar kurām gan kopīgi mieloties brokastu laikā, gan iestiprināties ieplānoto aktivitāšu laikā. “Maxima Latvija” garšu vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers dalās ar trīs viegli un ātri pagatavojamām uzkodu recepšu idejām, kas pārsteigs kā tēta, tā arī bērnu garšas kārpiņas.

Septembris ir laiks, kad svinam gan Tēva dienu, gan arī baudām rudens sezonas aktuālos dārzeņus un augļus. Gatavojoties svētkiem, ir svarīgi atcerēties – lai sagatavotu gardu maltīti, ne vienmēr virtuvē nepieciešams pavadīt vairākas stundas un pagatavot sarežģītas receptes. Šīs trīs uzkodu recepšu idejas ir lielisks piemērs, kā kopīgi ar bērniem var pagatavot interesantu, bet tajā pašā laikā viegli un ātri pagatavojamu maltīti.

Ātrās polārpicas

Sastāvdaļas 4 porcijām: 4 gb polārmaizes, 4 ēd.k. tomātu mērces, 1 gb tomāts, 1 gb šalotes sīpols, 85 g “Chorizo” desa, 50 g olīvu, 50 g Čedaras siera.

Pagatavošana:

Tomātus nomazgā un sagriež šķēlēs.

Šalotes sīpolu nomizo un sasmalcina.

Uz polārmaizes uzsmērē tomātu mērci un uzklāj virsū visas sastāvdaļas – tomātu šķēlītes, sasmalcinātu šalotes sīpolu, desu, olīvas. Virsū uzber rīvētu Čedaras sieru.

Liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 10 minūtes.

Polārpicas bauda, kamēr siltas.

Kraukšķīgie vistu spārniņi ar svaigu kāpostu salātiem

Sastāvdaļas 4 porcijām: 1 kg vistu spārniņu, 170 g medus, 40 g citrona sulas, 130 g sojas mērces, 1 ēd.k. smalki sarīvēta ingvera, 2 daiviņas ķiploka, 300 g kāposta, 100 g burkāna, 80 g majonēzes.
Pagatavošanas gaita:

Traukā samaisa medu, citronu sulu, sojas mērci, sarīvētu ingveru un sasmalcinātu ķiploku.

Iegūtajā marinādē ievieto vistu spārniņus un apmaisa. Traukam uzliek pārtikas plēvi vai vāciņu un novieto ledusskapī vismaz uz 1 stundu (vislabāk ļaut iemarinēties visu nakti).

Kad vistu spārniņi ir iemarinējušies, tos kārto uz cepešpannas un cep cepeškrāsnī 180 grādos 20 minūtes no vienas puses un 20 minūtes no otras puses, līdz spārniņiem veidojas kraukšķīga un zeltaina garoza.

Kamēr cepeškrāsnī gatavojas vistu spārniņi, tievās strēmelēs sasmalcina kāpostu un sarīvē burkānu.

Sasmalcinātu kāpostu un burkānus liek traukā, un pievieno klāt majonēzi un sāli pēc garšas. Visu samaisa.

Sagatavotos salātus bauda kopā ar kraukšķīgajiem vistu spārniņiem medus marinādē.

Ašie ābolu kumosiņi

Sastāvdaļas 4 porcijām: 200 g kārtainās mīklas, 8 g miltu, 80 g cukura, 2 tējk. kanēļa, 2 lieli āboli, 50 g izkausēta sviesta.

Pagatavošanas gaita:

Kanēli sajauc ar cukuru.

Ābolus sagriež daivās.

Uz galda pakaisa miltus un kārtaino mīklu nedaudz izrullē. Uz izrullētās mīklas uzsmērē izkausēto sviestu un pārber ar cukura – kanēļa maisījumu (1 ēd.k. maisījuma atstāt dekorēšanai).

Mīklu griež pirksta platuma strēmeles un katru ābola daiviņu aptin ar mīklas strēmeli.

Aptītās ābolu daiviņas pārsmērē ar atlikušo izkausēto sviestu un pārkaisa ar cukura – kanēļa maisījumu.

Ābolu daiviņas liek uz cepešpannas un iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 185 grādos cep aptuveni 10 min.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.