Menu
 

Kijiva: Ukrainas teritorijā šobrīd atrodas vairāk nekā 420 000 Krievijas militārpersonu

  • Autors:  LETA/UNIAN

Ukrainas teritorijā šobrīd atrodas vairāk nekā 420 000 Krievijas militārpersonu un šajā skaitā nav iekļauti "Rosgvardija" un citu drošības struktūru kaujinieki, paziņojis Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis Vadims Skibickis.

"Krievijas Federācija ir koncentrējusi vairāk nekā 420 000 militārpersonu pagaidu okupētajās teritorijās un Krimas pussalā. Tas ir, ja neskaita "Rosgvardija", citas struktūras, speciālās vienības, Krievijas Federācijas spēka struktūras, kas nodrošina okupācijas varu mūsu teritorijās," pavēstīja Skibickis.

Pēc viņa teiktā, kopš pilna mēroga kara sākuma Krievija tā arī nav sasniegusi savu stratēģisko mērķi - pilnībā okupēt Ukrainas teritoriju. Ienaidniekam bija arī citi mērķi, piemēram, Luhanskas un Doneckas apgabalu pilnīga okupācija.

"Un tieši šobrīd aktīvākās Krievijas kaujas operācijas tiek veiktas faktiski divos virzienos - Kupjanska-Limana, un tas ir Marjinka-Donecka, lai izpildītu vismaz kādu uzdevumu un pilnībā sasniegtu Luhanskas un Doneckas apgabalu administratīvās robežas," skaidroja Skibickis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.