Menu
 

Siliņa: Otrdien valdībā sāks skatīt 2024.gada budžeta projektu

  • Autors:  LETA
Foto - Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja Foto - Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Otrdien, 26.septembrī, valdībā tiks sākts skatīt valsts 2024.gada budžeta projektu, šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem pavēstīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Par budžeta prioritātēm tika panākta vienošanās jau valdības veidošanas laikā, tās ir iekšējā un ārējā drošība, veselības aprūpe un izglītība, norādīja premjerministre.

Tāpat rasti risinājumi sociālajā jomā saistībā ar iedzīvotājiem nozīmīgu pakalpojumu un preču sadārdzināšanos, tajā skaitā paredzēts pakāpeniski atjaunot piemaksas pensionāriem par darba stāžu, pavēstīja Siliņa.

Veselības ministrijai vēl būs jānāk ar skaidru redzējumu, kā tiks izlietots veselības jomā gaidāmais 275 miljonu eiro budžeta palielinājums. Veselības ministram Hosamam Abu Meri (JV) tiks ļauts veidot veselības finansēšanas un sistēmas reformēšanas plānu, norādīja Ministru prezidente.

2024.gadā papildu finansējumu paredzēts piešķirt inovācijām un jaunuzņēmumiem, atzīmēja Siliņa, norādot, ka jau iepriekš nolemts palielināt līdzekļus zinātnei.

Kā ziņots, Finanšu ministrija ir aktualizējusi likumprojekta "Par valsts budžetu 2024.gadam un budžeta ietvaru 2024., 2025. un 2026.gadam" sagatavošanas grafiku, paredzot, ka nākamā gada budžeta likumprojektu pakete Saeimā tiks iesniegta 3.novembrī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.