Menu
 

Izsludināta programma starptautiskajam forumam par bioreģiona izveidi Gaujas Nacionālajā parkā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - Siguldas novada pašvaldība Ilustrācija - Siguldas novada pašvaldība

Trešdien, 25.oktobrī, kultūras centrā “Siguldas devons” ar izglītojošiem stāstiem un praktiskiem piemēriem par bioreģionu izveidi un nozīmīgumu norisināsies starptautisks forums “Misija – bioreģiona izveide Gaujas Nacionālajā parkā”. Tajā piedalīsies pārstāvji no valsts, pašvaldību, nevaldības un privātajām organizācijām, kā arī pieaicinātie ārvalstu eksperti, apskatot nozīmīgākos aspektus veiksmīga, ilgtspējīga bioreģiona izveidei, informē Siguldas novada pašvaldībā. Interesenti aicināti reģistrēt savu dalību forumā līdz 20.oktobrim šeit.

Forumā, apliecinot savu atbalstu kopīgiem spēkiem veidot bioreģionu Gaujas Nacionālā parka teritorijā, klātesošās organizācijas un iedzīvotāji būs aicināti parakstīt labas gribas memorandu. “Bioreģiona izveide un darbība nostiprinās arī Vidzemes plānošanas reģiona stratēģisko attīstību, kur par vienu no būtiskākajiem mērķiem izvirzīta dabas ekosistēmu un resursu saglabāšana un tālredzīga apsaimniekošana. Lielus mērķus iespējams īstenot tikai kopā, un bioreģiona iniciatīva ir apliecinājums, ka spējam un esam gatavi sadarboties, lai Vidzeme kļūtu par paraugu ilgtspējīgai attīstībai, iekārojamu dzīves vietu ilgtspējīgi domājošiem iedzīvotājiem un pievilcīga vieta zaļām un iekļaujošām investīcijām,” saka Cēsu novada domes priekšsēdētāja vietniece un Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja vietniece Inese Suija-Markova.

Forums tiks atklāts plkst.10.00. Galvenie akcenti tiks likti uz Eiropas un pasaules valstu praksi bioreģionu izveidošanā, bioloģiskās pārtikas ražošanu un tā tirgu. Pasākuma dalībnieki iepazīsies ar ieguvumiem no ilgtspējīgās resursu pārvaldības – veselīga pārtika izglītības iestādēs, kooperāciju loma bioloģiskās saimniecības attīstībai, lēnais tūrisms un bezatkritumu pieeja resursu apsaimniekošanā. Foruma noslēgumā paredzēta plaša publiska diskusija ar klātesošajiem par bioreģiona izveidi Gaujas Nacionālajā parkā un labas gribas memoranda tapšanas procesu, vēsta pašvaldībā. Detalizētāka programma pieejama vietnēs www.sigulda.lv un www.cesis.lv.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.