Menu
 

Siguldas novadā notiks bezmaksas nodarbības vecākiem par bērnu audzināšanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Siguldas novada pašvaldības Sociālais dienests sadarbībā ar biedrību “Gimenes akadēmija” organizē apmācības programmu “Pirmie soļi”, kas palīdzēs atklāt bērna pedagoģijas pamata ietvaru, kā arī par tiem nepieciešamajiem ieradumiem, ko vajadzētu iegūt bērniem 0-3 gadu vecumā. Apmācību programmu ir izstrādājusi Starptautiskā ģimenes attīstības federācija (IFFD).

Viens no agrīnās bērnu audzināšanas nolūkiem ir pārvērst ikkatru ģimenes dzīves ikdienas situāciju par interesantu un patīkamu mācīšanās brīdi, norāda rīkotāji. Daudzos pētījumos ir atklāts, ka tieši adekvāta agrīnā ietekme uz bērnu ir pats efektīvākais veids kā panākt tā pilnīgu personisko attīstību viņa turpmākajā dzīvē gan prāta spēju, gan psihomotorās aktivitātes, gan arī uzvedības jomās.

Kopējās apspriedes laikā moderatoru vadībā tiek aplūkoti situācijas galvenie fakti, problēmas un risinājumi. Šajā procesā pāri mācās viens no otra un no citām ģimenēm, daloties pieredzē par reālām, izaicinošām ģimenes situācijām, izmantojot arī izstrādāto atbalsta materiālu. Pāri veido arī pieredzi savstarpēji pārrunāt un saskatīt iespējas uzlabojumiem bērnu audzināšanā.

Programmas “Pirmie soļi” nodarbības sāksies 11.novembrī plkst.10.00 Sunīšu Kopienas centrā Siguldas novada Krimuldas pagastā, un kopā būs septiņas tikšanās reizes. Programmas metodika prasa, lai kursā piedalītos abi vecāki kopā. Katrā nodarbībā tiek analizēta viena situācija, kurā reālistiski atspoguļoti dažādi jautājumi, ar kurām sastopas ģimenes. Katras situācijas analīzē ietverts pastāvīgais darbs (situācijas risinājumu individuāla meklēšana, vīra un sievas kopīgā apspriede) un kopīgās tikšanās (neformālā apspriede kopā citām kursa ģimenēm un kopēja apspriede).

Kursu programma: 11.XI ievads programmā "Pirmie soļi: ievads". 25.XI Rakstura veidošana. Situācija "Normāla ģimene". 9.XII. Individualizēta uzmanība. Situācija "Pēteris nav Dāvis". 6.I Mīlestība un disciplīna. Situācija "Ģimenes noslēpums". 20.I Laulības saites. Situācija "Nākamreiz, Ernest!". 10.II Māsas un brāļi. Situācija "Un tad atnāca Lūcija". 24.II Rotaļu nozīme. Situācija "Lieliski, Tom!"

Pieteikšanās nodarbībām līdz 8.novembrim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.