Menu
 

SPKC: Augstākā saslimstība ar Covid-19 šobrīd vērojama Pierīgā un Latgalē

  • Autors:  Apriņķis.lv
14 dienu kumulatīvās saslimstības rādītāja dinamika Pierīgas novados uz 100 000 iedzīvotāju. Dati - SPKC 14 dienu kumulatīvās saslimstības rādītāja dinamika Pierīgas novados uz 100 000 iedzīvotāju. Dati - SPKC

Salīdzinot saslimšanu ar Covid-19 pagājušajā nedēļā pret iepriekšējo nedēļu, ir vērojams neliels jaunatklāto saslimšanas gadījumu skaita samazinājums par 6,2%, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. Pagājušajā nedēļā no jauna atklāti vidēji 574 inficētie dienā.

Pagājušajā nedēļā par 1,9% samazinājies veikto testu skaits, vidēji dienā veicot 12 864 testus. Vienlaikus pēdējo septiņu dienu laikā par 2,2% pieaudzis Covid-19 stacionēto pacientu skaits – vidēji 66 pacienti dienā, tādējādi saglabājot stabilu tendenci: vidēji 660 pacienti atrodas slimnīcā  katru dienu saistībā ar Covid-19 .

Augstākā saslimstība ar Covid-19 šobrīd vērojama Pierīgā un  Latgalē, liecina SPKC dati.

Covid-19 infekcijas reproduktivitātes koeficents šobrīd ir 0,88 (nedēļu iepriekš 1,05), tas liecina par infekcijas slimības izplatības samazināšanos.

SPKC novērojumi liecina, ka šobrīd vērojama īslaicīga Covid-19 samazināšanās, kas dod cerību, ka līdz ar drošības pasākumu ievērošanu un strauju vakcinācijas aptveres palielinājumu, iespējams, izdosies pieauguma līkni pagriezt uz leju.

Eiropā vērojams saslimstības samazinājums. Salīdzinot valstu kumulatīvos saslimstības rādītājus, pieaugums ir trijās valstīs (Dānijā, Latvijā un Lietuvā). Latvija šobrīd ir ceturtajā vietā ar lielāko saslimstības pieaugumu uz 100 tūkstošiem, bet  23 valstīs situācija ir stabila vai vērojams saslimstības samazinājums.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.