Menu
 

Siguldā jauno gadu sagaidīs ar uguņošanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.sigulda.lv Foto - www.sigulda.lv

Pēc divu gadu pārtraukuma Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā norisināsies kopīga jaunā gada sagaidīšana. Radot pozitīvas emocijas ikvienai ģimenei, skanēs svētku mūzika un fotogrāfijās varēs aplūkot aizvadītā gada aizraujošākos un nozīmīgākos mirkļus. Īsi pirms pusnakts klātesošos svinīgā uzrunā sveiks Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa, savukārt gadumijā ikkatru priecēs krāšņa uguņošana, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Lai gan kādreizējā Siguldas novada teritorijā – Siguldas pilsētā, Mores, Allažu un Siguldas pagastā – spēkā ir Siguldas novada sabiedriskās kārtības noteikumi, kas paredz, ka šajās vietās uguņošanas ierīču un pirotehnisko izstrādājumu izmantošana atļauta vienīgi gadumijā, 31.decembrī no plkst.23.30 līdz 00.30, neiekļaujot Mālpils, Inčukalna, Krimuldas un Lēdurgas pagastu, tomēr novadnieku drošībai arī šo teritoriju iedzīvotāji ir aicināti izvērtēt pirotehnisko līdzekļu lietošanas nepieciešamību.

Jau ziņots, ka šoruden pašvaldība veica iedzīvotāju aptauju par uguņošanas un pirotehnikas lietošanas laiku un vietu novada teritorijā. Atbilstoši aptaujas datiem decembra domes sēdē plānots apstiprināt grozījumus pašvaldības saistošajos noteikumos, nosakot vienādus ierobežojumus visos novada pagastos. Pašvaldībā atgādina, ka saistošo noteikumu grozījumi stāsies spēkā pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atzinuma saņemšanas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.