Menu
 

Smiltēns Polijā: Mūsu karavīri gluži kā pirms simts gadiem aizstāv kopīgas vērtības

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Reinis Inkēns, Saeima Foto - Reinis Inkēns, Saeima

Pirms simts gadiem poļu un latviešu karavīri plecu pie pleca cīnījās ar Sarkano armiju, atbrīvojot Latgali un aizsargājot jaundibināto Latvijas valsti. Šodien mēs esam cieši sabiedrotie un stratēģiskie partneri, kas kopā stāv to vērtību sardzē, uz kurām dibinātas mūsu valstis. To pauda Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns Varšavā, tiekoties ar Polijas Republikas Sejma maršali Elžbetu Viteku (Elżbietą Witek). Saeimas priekšsēdētāja vadītā delegācija šajās dienās uzturas oficiālā vizītē Polijā, informē Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja Preses dienestā.

Baltijas valstis, Polija un Čehija ir tās valstis, kas vislabāk izprot Krievijas spēli uzsāktajā karā pret Ukrainu, atzina tikšanās dalībnieki. Kamēr Rietumeiropā dzirdamas balsis par mieru par katru cenu, mēs saprotam, ka vienīgais ceļš uz patiesu mieru ir Ukrainas uzvara un Krievijas saukšana pie atbildības, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs. Putins neapstāsies, ja viņu neapstādinās Ukrainā. Tādēļ jāturpina sniegt visa iespējamā militārā, diplomātiskā un humanitārā palīdzība.

E.Viteka rosināja rīkot regulāras Baltijas valstu un Polijas parlamentāriešu tikšanās, lai reaģētu uz aktuālajiem izaicinājumiem un formulētu vienotu viedokli reģionam būtiskos jautājumos. E.Smiltēns apliecināja, ka jaunajā Saeimas sasaukumā ir liela interese par sadarbību ar Poliju un ir nodibināta deputātu grupa sadarbībai ar Sejmu, kurā iesaistījusies piektā daļa Latvijas parlamentāriešu, stāsta Preses dienestā.

Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra, ka valstis jau izsenis saista arī daudzskaitlīgā poļu kopiena Latvijā. Mūsu valstī dzīvo aptuveni 40 tūkstoši poļu, kuri aktīvi iesaistās Latvijas dzīvē, kopj savu kultūru un valodu un tajā pašā laikā pauž atbalstu un apliecina lojalitāti Latvijai un tās ārpolitiskajiem mērķiem.

E.Smiltēns un viņa vadītā delegācijā šajās dienās uzturas vizītē Polijā, kur tiksies arī ar Senāta maršalu Tomašu Grodzki (Tomasz Grodzki), kā arī Polijas-Latvijas parlamentu sadarbības grupas priekšsēdētāju Robertu Telusu (Robert Telus), vēsta Preses dienestā.

Saeimas priekšsēdētāju vizītē Polijā pavada Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols, viņa biedrs Juris Viļums un komisijas sekretāre Irma Kalniņa, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Sprūds, kā arī Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja Linda Matisone.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.