Menu
 

83 % Latvijas iedzīvotāju norāda uz nepieciešamību uzlabot skrejriteņu vadītāju braukšanas kultūru

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

83 % Latvijas iedzīvotāju, īpaši galvaspilsētā, uzskata, ka elektrisko skrejriteņu vadītāju braukšanas kultūrai būtu jāpievērš pastiprināta uzmanība, tādējādi mazinot potenciālos draudus satiksmei un gājējiem, liecina apdrošināšanas tehnoloģiju uzņēmuma “Balcia” veiktā iedzīvotāju aptauja.

Lielākā daļa (83 %) iedzīvotāju, kuri ikdienā pārvietojas ar auto vai sabiedrisko transportu, un 76 % kājāmgājēju uzskata, ka skrejriteņu vadītāju braukšanas stils apdraud satiksmes drošību. Tikai 12 % aptaujāto uzskata, ka elektriskie skrejriteņi nerada būtiskus satiksmes apgrūtinājumus. 

Katrs desmitais aptaujātais norāda, ka sadursmē ar skrejriteņa vadītāju ir cietis pats vai kāds no ģimenes un paziņu loka, bet vēl 14 % aptaujāto atzina, ka ir nokļuvuši bīstamās situācijās, kurās varēja notikt sadursme ar skrejriteņa vadītāju. 

Latvijas Mobilitātes asociācijas apkopotā informācija liecina, ka pērn nomas skrejriteņu skaits pieaudzis par gandrīz 300 % un unikālo nomas pakalpojumu lietotāju skaits sasniedzis aptuveni 200 tūkstošus. Savukārt Ceļu satiksmes drošības direkcijas reģistrēto negadījumu statistikā ar skrejriteņiem redzams, ka aizvadītajā gadā Rīgā negadījumos cietuši 235 elektrisko skrejriteņu vadītāji, bet gadu iepriekš 135 braucēji.

“Nomas skrejriteņu lietotāju un braucamrīku daudzkārtējs skaita pieaugums pretstatā negadījumu statistikai apliecina, ka mediķu, sabiedrisko mediju un skrejriteņu nomas operatoru ieguldījums komunikācijā noteikti ir devis būtiskus uzlabojumus iedzīvotāju izpratnē par drošu pārvietošanos. Tomēr vairāk nekā 70 % reģistrētajos negadījumos skrejriteņa vadītāji ir bijuši alkohola reibumā vai ar elektroskrejriteņi vienlaicīgi pārvietojušās divas personas. Tas apliecina, ka joprojām neliela daļa bezatbildīgo skrejriteņu lietotāju ignorē noteikumus, jo trūkst likumsargu kompetencē esošās kontroles,” uzskata “TUUL” vadītājs Latvijā Raivis Ozoliņš.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.