Menu
 

Siguldieši Šici izcīna otro vietu Sprinta kausā un gadu noslēdz kā līderi (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Andris un Juris Šici izcīnījuši otro vietu Pasaules kausa izcīņas piektā posma ietvaros notikušā Sprinta kausa sacensībās svētdien Īglsas/Insbrukas trasē Austrijā. Siguldieši gadu noslēguši kā līderi gan Pasaules kausa absolūtajā vērtējumā, gan Sprinta kausa kopvērtējumā.

Sezonas otrajās Sprinta kausa sacensības ar startu gaitā, kā ierasts, vienu braucienu veica pa 15 labākajiem katrā disciplīnā pēc iepriekš notikušo Pasaules kausa pamatsacensību rezultātiem. Brāļi Šici finišēja pēc 29,960 sekundēm un piekāpās vienīgi titulētajiem vāciešiem Tonijam Egertam un Sašam Benekenam, kuri finišā bija par 0,055 sekundēm ātrāki. Septīto vietu ieguva Mārtiņš Bots un Roberts Plūme, kuri uzvarētājiem zaudēja 0,145 sekundes.

Šosezon Šiciem tikai vienās sacensībās nav izdevies iekļūt labāko trijniekā. Sprinta kausa kopvērtējumā viņi ar 185 punktiem ir līderi un tuvākos sekotākus Egertu un Benekenu apsteidz par 39 punktiem, bet sezonas kopvērtējumā pēc septiņām sacensībām (pieci Pasaules kausa posmi un divi Sprinta kausa posmi) siguldiešiem ir 565 punkti un pirmā vieta. Viņiem seko Egerts/Benekens (506) un krievi Bogdanovs/Prohorovs (399), bet Bots un Plūme ar 249 punktiem ieņem 11.vietu.

Vīru konkurencē augsto piekto vietu sprintā izcīnīja siguldietis Gints Bērziņš, kurš uzvarētājam austrietim Volfgangam Kindlam vienīgajā braucienā zaudēja 0,206 sekundes. Priekšpēdējā 14.vietā palika Kristers Aparjods (+0,425 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīcijas saglabā Johaness Ludvigs no Vācijas (575 p.). K.Aparjods ir sestajā vietā (340) un G.Bērziņš desmitajā vietā (265).

Dāmu sacensībās Elīza Tīruma ierindojās dalītā ceturtajā vietā 0,128 sekundes aiz uzvarētājas austrietes Madeleinas Egles un nieka 0,005 sekundes aiz trešās vietas ieguvējas vācietes Annas Berreiteres.

Tīruma tiesības startēt Sprinta kausā izcīnīja dažas stundas iepriekš, kad Pasaules kausa izcīņas pamatsacensībās dāmām ieņēma piekto vietu. Atsevišķos braucienos krimuldietei septītais un sestais rezultāts, un summā viņa uzvarētājai un jaunajai trases rekorda īpašniecei vācietei Jūlijai Taubicai zaudēja 0,470 sekundes. Elīna Ieva Vītola ierindojās 19.vietā (+1,003 s).

Sezonas kopvērtējumā līdere ir J.Taubica (594 p.), Elīza Tīruma ar 367 punktiem ir piektā, bet sestajā vietā (303 p.) ir Kendija Aparjode, kurā, kā jau ziņots, treniņā pirms Pasaules kausa sacensībām lauza pēdu un startēt nevarēja.

Nākamais Pasaules kausa izcīņas posms notiks 1.un 2.janvārī Vinterbergas trasē, Vācijā, bet nedēļu vēlāk pasaules labākie kamaniņu braucēji pulcēsies Siguldā.

(papildināta ar 6.-8.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.