Menu
 

Nēģu svētkos Carnikavā – koncerti, gardēžu un dizaina tirgus, sporta aktivitātes un nēģu baudīšana

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

27.augustā Carnikavā norisināsies tradicionālie "Nēģu svētki". Jau no plkst.10.00 Ādažu novada iedzīvotājiem un viesiem tiks piedāvāta plaša atpūtas, kultūras un sporta programma, informē Ādažu novada pašvaldībā.

Aktivitātes Carnikavas parkā sāksies no plkst. 11.00. Dienas gaitā līdz pat vēlam vakaram uzstāsies "Patrisha", Žoržs Siksna, Normunds Rutulis un "Eels Of The 60'ies", būs skatāms un klausāms gan deju koncerts, gan deju koncertuzvedums "No puķu ziedīnu" ar Anci Krauzi.

Sporta aktivitātes, izņemot orientēšanās piedzīvojumu, norisināsies Carnikavas stadionā. Plkst.10.00 sāksies pludmales volejbola turnīrs, stundu vēlāk labāko noskaidrošanu uzsāks 3x3 ielu basketbolisti un zolītes spēlētāji, bet stieņa spiešana guļus norisināsies no plkst. 12.00. Savukārt orientēšanās piedzīvojumā varēs piedalīties no plkst.10.00 līdz 19.00 ar startu un finišu pie Carnikavas Informācijas centra, stāsta pašvaldībā.

No plkst.12.00 līdz 17.00 visiem interesentiem Atvērto durvju dienā būs iespēja aplūkot atjaunoto Carnikavas pamatskolu, kuras pārbūves un atjaunošanas darbi noslēdzās šī gada pavasarī. Skolas būvniecībā izmantoti videi un cilvēkiem draudzīgi materiāli, piemēram, termokoka dēļi, kas ekonomiskā veidā nodrošina ilgstošu izturību āra apstākļos, apmēram 30 gadus saglabājot kokam raksturīgo dabīgo tekstūru. Arī iekštelpu apdarē, trepju margās un iebūvētajos skapjos izmantoti kokmateriāli. Būvdarbu laikā labiekārtota skolas apkārtējā teritorija – izveidots bērnu rotaļu laukumiņš, labiekārtoti celiņi, uzstādīti velostatīvi, labiekārtota stāvvieta.

Pie SIA "Krupis" Zvejnieku ielā 22 varēs nobaudīt nēģus trijos veidos – būs pieejama zupa, nēģu suši un cepti nēģi želejā. Nēģus baudīt varēs arī Carnikavas parkā, kur ceptus nēģus piedāvās SIA "Zibs" un "Gundegas IP". Norisināsies arī nēģu zupas pagatavošanas konkurss, norāda pašvaldības pārstāvji.

Pie Carnikavas Novadpētniecības centra Jomas ielā 7 būs iespēja doties izbraucienā ar zvejnieku laivām vai piedalīties kādā no daudzajām radošajām darbnīcām – iepazīt disku golfu, gleznot, nodarboties ar jogu, izmēģināt dronu pilotēšanu simulatorā un citas aktivitātes. Rīgas un Jūras ielā no plkst.11.00 norisināsies Gardēžu un dizaina tirgus.

Nēģu svētku laikā – no plkst. 8.00 līdz 18.00 – būs slēgta satiksme Rīgas ielas posmā no Stacijas līdz Ziedu ielai. Satiksme virzienā uz Rīgu un no tās (P1) tiks nodrošināta pa Stacijas ielu, atzīmē pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.