Menu
 

Nedēļas nogalē Pakrojas muižā atklās lielāko ziemas festivālu Baltijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

26.novembra vakarā Pakrojas muižā Lietuvā gaismas iedegs lielākais Āzijas kultūras iedvesmots milzu laternu un gaismas festivāls “Pūķi, mīti un leģendas“. Lielākais šāda veida gaismas festivāls Ziemeļeiropā pārsteigs ar miljoniem gaismekļu, jaunām, milzu kvēlojošām zīda laternām, kas ir īpaši radītas šim festivālam, vēstot Austrumu leģendas un pārvēršot Pakrojas muižu par īstu Ziemassvētku un Jaungada sapņu valstību.

Festivālā, kas jau kļuvis par spilgtu ziemas tradīciju, piecpadsmit hektāru plašajā vēsturiskās muižas teritorijā būs skatāmas 50 dažādas zīda skulptūru kompozīcijas. To radīšanai izmantoti vairāk nekā 10 kilometri īpaša zīda, vairāki miljoni daudzkrāsainu lampiņu un tonnām metāla konstrukciju.

Festivāla, kura tēma ir "Pūķi, mīti un leģendas", centrālās kompozīcijas būs gaismas pūķi un mītiski briesmoņi, kas nes laimi un aizsargā, kustīgā lauva, kas pasargā pret ļaunajiem gariem, 25 metrus garš un 5 metrus augsts jūras briesmonis krokodils Vans, kurā pat varēs ieiet, kā arī dzērves, fēniksi, pandas un izgaismota Ziemassvētku pilsētiņa. To visu caurstrāvos svētku rosība: Ziemassvētku tirdziņš, karuseļi, atrakcijas visai ģimenei, austrumu virtuves garšas, tikšanās ar Ziemassvētku vecīti un unikālās muižas aktivitātes — amatnieku darbnīcas, pasaulslavenā vēsturiskā spirta rūpnīca un daudz kas cits.

Lielo Āzijas laternu festivāls “Pūķi, mīti un leģendas“ aicina apmeklētājus iegrimt Austrumu mistikā un atklājumos katru piektdienu, sestdienu un svētdienu no 26.novembra līdz 8.janvārim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.