Menu
 

Brīvdienās gaidāms stiprs vējš, lietus, slapjš sniegs un migla

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sestdien Latvijā pasliktināsies laikapstākļi, vējš kļūs spēcīgāks un no dienvidrietumiem gaidāmi nokrišņi, savukārt svētdien, norimstot vējam, daudzviet veidosies migla, prognozē sinoptiķi.

Dienvidkurzemē lietus un slapjš sniegs ieradīsies sestdienas priekšpusdienā, pēcpusdienā nokrišņi gaidāmi jau visā Kurzemē un Zemgalē, tie sasniegs arī Daugavpili un Rīgu, savukārt Alūksnes pusē nokrišņi gaidāmi tikai sestdienas vakarā.

Austrumu vēja ātrums brāzmās sestdien pastiprināsies līdz 12-16 metriem sekundē, vietām Kurzemē - līdz 19 metriem sekundē, savukārt Rīgas līča Kurzemes piekrastē gaidāmas brāzmas līdz 20-23 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra būs +2..+6 grādi.

Naktī uz svētdienu nokrišņi mitēsies, vietām līņās un daudzviet veidosies migla, kas vietām saglabāsies arī dienas laikā. Svētdienas pēcpusdienā Latgali un Sēliju no dienvidiem sasniegs stiprāks lietus, pārējā valstī dažviet gaidāms neliels lietus, debesis būs pārsvarā apmākušās.

Svētdienas rītā gaisa temperatūra pakāpsies līdz +2..+7 grādiem, pēcpusdienā tā būs +4..+9 grādi, bet vietām Kurzemē, ja mākoņi pašķirsies un uzspīdēs saule, gaiss var iesilt līdz +12 grādiem. Pūtīs lēns vējš.

Arī nākamās nedēļas sākumā vējš būs pārsvarā lēns, gaidāma migla un īslaicīgs lietus, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +8..+13 grādiem, naktīs tā nenoslīdēs zem +3 grādiem. Iespējams, nedēļas vidū ar austrumu, dienvidaustrumu vēju ieplūdīs vēsāks gaiss.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.