Menu
 

Lielbritānijas parlaments noraida Džonsona priekšlikumu par pirmstermiņa vēlēšanām 15.oktobrī

  • Autors:  LETA/AFP/DPA

Lielbritānijas parlaments trešdienas vakarā noraidīja premjerministra un Konservatīvās partijas līdera Borisa Džonsona priekšlikumu 15.oktobrī rīkot pirmstermiņa vēlēšanas.

Džonsona priekšlikumu atbalstīja 298 parlamenta apakšpalātas deputāti, bet pret nobalsoja 56 deputāti. Lai priekšlikumu pieņemtu, par to bija jānobalso vismaz divām trešdaļām apakšpalātas deputātu jeb ne mazāk kā 434 deputātiem.

Visi lielākās opozīcijas partijas - leiboristu - deputāti balsojumā atturējās. Leiboristu līderis Džeremijs Korbins paziņoja, ka viņa vadītā partija atbalstīs pirmstermiņa vēlēšanu sarīkošanu, ja trešdien pieņemtais likumprojekts bezvienošanās breksita bloķēšanai iegūtu likuma spēku, kas varētu notikt līdz nedēļas beigām, ja likumprojektu atbalstīs Lordu palāta.

Jau vēstīts, ka apakšpalātas - Pārstāvju palātas - deputāti trešdien apstiprināja likumprojektu, kas ļaus steidzamības kārtā uzdot premjerministram pieprasīt breksita atlikšanu līdz 31.janvārim, ja vien parlaments nebūs apstiprinājis izstāšanās vienošanos vai arī atbalstījis bezvienošanās breksitu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.