Menu
 

Irākas protestos bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 73 cilvēkiem

  • Autors:  LETA/AFP

Irākas galvaspilsētā Bagdādē un valsts dienvidos notiekošajos protestos četru dienu laikā ir gājuši bojā vismaz 73 cilvēki, sestdien paziņoja Irākas Cilvēktiesību komisija. 

Iepriekš tika ziņots par vismaz 60 bojāgājušajiem, tai skaitā 18 Bagdādē. Bojāgājušie Bagdādē visi ir reģistrēti vienā no šīs pilsētas slimnīcām. 

Cilvēktiesību komisija neprecizēja, cik starp bojāgājušajiem ir civiliedzīvotāju vai drošības spēku pārstāvju.

Protestu gaitā ir ievainoti vairāk nekā 3000 cilvēku.

Cilvēktiesību komisija norādīja, ka 540 demonstranti ir aizturēti, tostarp gandrīz 200 joprojām atrodas apcietinājumā. 

Ziņu avoti mediķu un drošības spēku aprindās pirms tam piektdien bija informējuši, ka protestos četru dienu laikā ir gājuši bojā vismaz 44 cilvēki, tai skaitā seši policisti, un vairāki simti ievainoti.

Demonstrācijas, kuru dalībnieki protestē pret korupciju, bezdarbu un komunālo pakalpojumu sliktu kvalitāti, ir kļuvušas par pirmo nopietno izaicinājumu premjerministram Adelam Abdelmahdi, kurš pirms gada izveidoja valdību un ir vainojis vardarbībā "agresorus" protestētāju vidū.

Protesti otrdien sākās Bagdādē, bet drīz izplatījās arī uz valsts dienvidiem, kur dzīvo galvenokārt šiīti. Vairākās pilsētās tika noteikta komandanta stunda, bet protestētāji par spīti tai izgāja ielās.

Sunnītu apdzīvotajās rietumu provincēs un Kurdistānas autonomajā reģionā valsts ziemeļos situācija bija relatīvi mierīga.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.