Menu
 

Savvaļas ugunsgrēka dēļ Losandželosas apkaimē evakuēti 50 000 cilvēku

  • Autors:  LETA/DPA/AFP

Nekontrolējama savvaļas ugunsgrēka dēļ Losandželosas apkaimē evakuēti 50 000 cilvēku, ziņo amatpersonas.

Cīņai ar ugunsgrēku netālu no Santaklaritas 65 kilometrus uz ziemeļiem no Losandželosas nosūtīti 500 ugunsdzēsēji, kuriem palīdz lidmašīnas un helikopteri. Ugunsgrēks izcēlās ceturtdienas pēcpusdienā un spēcīgā vēja dzīts tas ātri izdedzināja vairāk nekā 2000 hektāru lielu platību.

Ugunsgrēks nodedzinājis vairākas mājas un struktūras un licis slēgt svarīgu šoseju un virkni citu ceļu. Par cietušajiem netiek ziņots.

Lielākajā daļā Kalifornijas izsludināta trauksme sakarā ar brāzmaino vēju, augsto temperatūru un zemo mitrumu, kas rada perfektus apstākļus savvaļas ugunsgrēkiem.

Kalifornijas ziemeļos evakuēties likts apmēram 2000 cilvēku, kad trešdienas vakarā izcēlies krūmāju ugunsgrēks no pāris simtiem hektāru ātri apņēmis 6500 hektāru lielu platību.

Lai novērstu ugunsgrēku izraisīšanos no bojātām elektroapgādes līnijām, ASV komunālo pakalpojumu uzņēmums "Pacific Gas and Electric" (PG&E) spēcīgā vēja dēļ atslēdzis elektropiegādi vairāk nekā 150 000 iedzīvotāju Kalifornijas ziemeļos.

Tiek uzskatīts, ka 2018.gada novembrī postošo ugunsgrēku Paradaizā, Kalifornijas štata Bjūtas apgabalā, izraisīja pārrautas elektroapgādes līnijas. Šajā ugunsgrēkā dzīvību zaudēja 85 cilvēki un tas tiek uzskatīts par postošāko ugunsgrēku, kāds jebkad noticis Kalifornijā.

Kalifornijas Mežsaimniecības un ugunsgrēku novēršanas departamenta aplēses liecina, ka ugunsgrēku sezona Ziemeļkalifornijā kļuvusi par 75 dienām garāka, kas, domājams, izskaidrojams ar klimata pārmaiņām, kā rezultātā sausuma periodi kļuvuši garāki.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.