Menu
 

Tramps apstiprina informāciju par "Islāma valsts" līdera al Bagdadi nāvi ASV trieciena gaitā

  • Autors:  LETA/AFP/DPA

ASV īpašo uzdevumu spēku operācijas gaitā Sīrijā uzspridzinājies džihādistu grupējuma "Islāma valsts" līderis Abu Bakrs al Bagdadi, svētdien paziņojis ASV prezidents Donalds Tramps.

Apstiprinot iepriekš medijos izskanējušo informāciju, viņš norādījis, ka al Bagdadi iedzīts tunelī zem viņa slēpšanās vietas un uzspridzinājies, detonējot spridzekļu vesti.

Viņa ķermenis sprādzienā sakropļots un pār to sabrukuši tuneļa griesti, bet analīzes ļāvušas identificēt "Islāma valsts" līderi.

"Slepkava, kurš tik ļoti centās iebiedēt citus, savus pēdējos mirkļus pavadīja bailēs, pilnīgā panikā un šausmās," izteicies ASV prezidents.

Par operācijas izdošanos viņš izteicis pateicību "Krievijai, Turcijai, Sīrijai un Irākai".

Tramps arī norādījis, ka ASV īpašo uzdevumu spēku operācijā "lielā skaitā nogalināti al Bagdadi līdzgaitnieki", bet amerikāņu pusē zaudējumu nav. Viņš atzinis, ka bojāgājušo skaitā ir arī trīs al Bagdadi bērni.

ASV prezidents solījis, ka operācijas videoieraksts tiks publiskots par biedinājumu al Bagdadi sekotājiem.

Tikmēr Sīrijas kurdu spēku vadība prognozējusi, ka "Islāma valsts" kaujinieku pagrīdes grupas centīsies atriebt sava līdera nāvi.

ASV vadītās koalīcijas spēki al Bagdadi pēdas dzinuši vairākus gadus, un pēdējo gadu laikā par viņa nāvi ziņots vairākkārt, bet iepriekš šīs ziņas nav apstiprinājušās. Savulaik Vašingtona izsludināja atlīdzību 25 miljonu dolāru apmērā par informāciju, kas ļautu noteikt "Islāma valsts" līdera atrašanās vietu.

Džihādistu grupējuma līdera nāve Trampam nes jūtamu atvieglojumu, jo pēdējā laikā viņš asi kritizēts par lēmumu atvilkt ASV spēkus no Sīrijas, kas radījis bažas par "Islāma valsts" atdzimšanu un pārgrupēšanos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.