Menu
 

Eksperti: Ugunsgrēku dēļ Austrālijas tūrisma nozare zaudēs vairākus miljardus dolāru

  • Autors:  LETA/AFP

Austrālija zaudēs vairākus miljardus dolāru tūrisma nozares ienākumos, jo plašo ugunsgrēku dēļ liels skaits ārvalstu tūristu atceļ savus ieplānotos ceļojumus uz valsti, piektdien prognozē Austrālijas Tūrisma eksporta padome (ATEC).

To tūristu skaits, kas rezervē ceļojumus uz Austrāliju, kopš septembra, kad sākās postošie ugunsgrēki, samazinājies par 10%-20%, un šis kritums valsts ekonomikai šogad radīs aptuveni 4,5 miljardu Austrālijas dolāru (2,8 miljardu eiro) zaudējumus, vēsta ATEC.

"Ārvalstu tūristi atceļ savus ceļojumus, ņemot vērā bažas par gaisa kvalitāti, drošību un ietekmi, ko uz tūrisma piedāvājumiem rada šie ugunsgrēki, kā arī ņemot vērā skaidrības trūkumu, cik ilgs laiks būs nepieciešams mūsu valsts atlabšanai," norāda ATEC izpilddirektors Pīters Šellijs.

Viņš uzsver, ka Austrālijas tūrisma nozarei un valdībai steidzami nepieciešams izplatīt paziņojumus, ka lielu daļu nozīmīgo tūrisma galamērķu ugunsgrēki nav skāruši.

Postošajos ugunsgrēkos dzīvību zaudējuši vismaz 28 cilvēki, tūkstošiem cilvēku palikuši bez mājām un tūkstošiem citu vairākkārt nācies evakuēties.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.