Menu
 

Tūnberga Pasaules ekonomikas forumā nosoda globālo bezdarbību cīņā ar klimata pārmaiņām

  • Autors:  LETA--AFP

Zviedru pusaugu vides aktīviste Grēta Tūnberga otrdien Pasaules ekonomikas forumā Davosā nosodījusi globālo bezdarbību cīņā ar klimata pārmaiņām.

Forumā, kas pulcē pasaules biznesa un politikas elites pārstāvjus, kā arī pilsoniskās sabiedrības līderus, šī gada dienaskārtībā ievērojama vieta atvēlēta klimata jautājumiem, kā arī uzņēmēju atbildībai tādās jomās kā nodokļi un pienācīgs atalgojums.

Tūnberga un ASV prezidents Donalds Tramps, kurš arī šodien teiks runu, forumā pārstāv diametrāli pretēju skatījumu uz pasauli. Tūnberga savā runā pārmeta valdībām, ka tās neaptver situācijas nopietnību klimata pārmaiņu jomā. "Mēs visi cīnāmies par vidi un klimatu. Ja uz to paraugās no plašākas perspektīvas, pamatā nekas nav izdarīts," sacīja Tūnberga, uzsverot, ka šis ir tikai sākums un ir jādara daudz vairāk.

Pusaudze sacīja, ka kampaņa, kas sākās ar viņas pieteikto streiku skolai un protestēšanu pie Zviedrijas parlamenta, ir piesaistījusi plašu uzmanību, bet nav spējusi panākt īstas pārmaiņas. Viņa norādīja, ka ir atšķirība starp to, ka tiec sadzirdēts, un reālām izmaiņām. "Es neesmu cilvēks, kas varētu sūdzēties par to, ka nav sadzirdēts," sacīja Tūnberga. "Es tieku uzklausīta visu laiku. Bet zinātne un jauno cilvēku balss neatrodas sarunas centrā," viņa piebilda.

Pasaules ekonomikas foruma pagājušajā nedēļā publiskotajā ziņojumā par globālajiem riskiem brīdināts, ka klimata pārmaiņu ietekme ir jūtama arvien izteiktāk un globālā temperatūra līdz gadsimta beigām var pieaugt par vismaz trim grādiem pēc Celsija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.