Menu
 

Ķīna nosaka transporta ierobežojumus 13 pilsētām ap jaunā koronavīrusa infekcijas epicentru

  • Autors:  LETA/AFP

Ķīna pilsētu sarakstam, kurās koronavīrusa uzliesmojuma dēļ noteikti būtiski transporta ierobežojumi, piektdien pievienojusi vēl četras pilsētas, līdz ar to pārvietošanās ierobežota 41 miljonam cilvēku 13 pilsētās.

Hubei provincē, kur vīrusa uzliesmojums izraisījies, vēl četrās pilsētās apturēta sabiedriskā transporta kustība un slēgtas dzelzceļa stacijas, pavēstīja amatpersonas. Šīs pilsētas ir Sjaņnina, Sjaogaņa, Eņši un Džidzjana.

Džidzjanā, pilsētā ar 550 000 iedzīvotāju, slēgti visi uzņēmumi, atskaitot aptiekas, bet Eņši, kur mīt 800 000 cilvēku, slēgtas visas izklaides vietas.

Piektdien jau tika ziņots, ka "slēgto pilsētu" sarakstam pievienota arī Dzjindžou, kur mīt 6,4 miljoni cilvēku. Izbraukšana no pilsētas dzelzceļa stacijas ir apturēta no plkst.6.00 pēc Latvijas laika.

Vēl pirms tam nolūkā ierobežot nāvējošā vīrusa izplatību satiksme apturēta ar astoņām citām Hubei provinces pilsētām.

Līdz ar dzelzceļa satiksmi uz laiku apturēta arī autobusu un kuģu satiksme.

Provinces varasiestādes aicinājušas atcelt arī visus publiskos pasākumus.

Savu darbību Hubei apturējušas arī tūrisma aģentūras.

No plkst.6.00 pēc Latvijas laika provincē apturēta arī tīmekļa taksometru pakalpojumu sniegšana un ierobežota taksometru pasažieru uzņemšana uz ielas.

Vīruss sākotnēji tika konstatēts Hubei provinces galvaspilsētā Uhaņā. Kā uzliesmojuma centrs identificēts jūras velšu un dzīvnieku tirgus.

Līdz šim apstiprināti 26 jaunā vīrusa izraisīti nāves gadījumi, bet inficēto skaits pārsniedzis 800. Turklāt divi no nāves gadījumiem reģistrēti jau ārpus Hubei provinces.

Inficēšanās gadījumi ārpus Ķīnas ir konstatēti Taivānā, Filipīnās, Taizemē, Japānā, Singapūrā, Vjetnamā, Dienvidkorejā un ASV.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.