Menu
 

SOHR: Izraēlas gaisa triecienos Sīrijā nogalināti 23 cilvēki

  • Autors:  LETA/AFP/DPA

Izraēlas gaisa triecienos Sīrijas galvaspilsētas Damaskas apkaimē nogalināti 23 cilvēki, ceturtdien pavēstīja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR). Nogalināto vidū ir kā Sīrijas karavīri, tā arī ārvalstu karotāji, kas Sīrijas pilsoņkarā cīnās valdības pusē.

Savukārt Sīrijas oficiālā ziņu aģentūra SANA vēsta, ka Izraēlas kara aviācijas triecienos ievainoti astoņi Sīrijas karavīri.

Kā ziņo SOHR, triecienā, kas noticis pirms ausmas, Kisvā, uz dienvidiem no galvaspilsētas, nogalināto vidū ir trīs irāņi un septiņi Irānas atbalstīto grupējumu karotāji.

Uz rietumiem no Damaskas nogalināti astoņi Sīrijas pretgaisa aizsardzības spēku karavīri, bet Deras provincē nogalināti pieci proinrāniska grupējuma karotāji sīrieši.

SANA ziņo, ka divos Izraēlas gaisa triecienos Damaskas apkārtnē ievainoti astoņi kaujinieki.

Pirmais uzbrukums bija vērsts pret militārajām pozīcijām Damaskas tuvumā, bet otrais trieciens sekoja pēc pusstundas un bija vērsts pret militārajām pozīcijām Deras, Kunaitras un Damaskas provincēs, atsaucoties uz avotiem armijā, ziņo SANA.

Aģentūra vēsta, ka Izraēlas lidmašīnas izšāvušas vairākas raķetes pār Libānas dienvidiem un Golānas augstienēm, bet Sīrijas pretgaisa aizsardzības sistēma raķetes pārtvērusi.

"Agresijas rezultātā ievainoti astoņi karavīri, nodarīti materiālie zaudējumi," atsaucoties uz avotu armijā, vēsta SANA.

Aģentūra arī ziņo, ka Sīrijas "pretgaisa aizsardzības spēki atvairījuši divus gaisa agresijas viļņus".

"Šī Izraēlas eskalācija nespēs glābt teroristiskos grupējumus, kas Sīrijas armijas triecienu rezultātā cieš zaudējumus Idlibā un Alepo austrumos", SANA citē avota teikto.

Izraēlas armija mediju ziņoto nav komentējusi.

Izraēlas gaisa spēki iepriekš ir veikuši līdzīgus uzbrukumus mērķiem Sīrijā, apgalvojot, ka tādējādi mēģina  novērst Irānas militārās ietekmes  nostiprināšanos reģionā.

Sīrijas pilsoņkarš aizsākās 2011.gadā, un konflikts pakāpeniski sadrumstalojās daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Ar atbalstu atšķirīgiem grupējumiem iesaistījušās arī vairākas ārvalstis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.