Menu
 

SVF vadītāja: Pasaulei nepieciešami koordinētie fiskālie pasākumi

  • Autors:  LETA/AFP

Pasaules valstīm nepieciešams sadarboties, lai palielinātu izdevumus, kā tas bija 2008.gada finanšu krīzē, un palīdzētu ekonomikām pārciest koronavīrusa pandēmijas radīto kaitējumu, pirmdien paziņoja Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītāja Kristalina Georgieva.

Attīstības tirgus apdraud vērienīga finanšu līdzekļu aizplūšana un arī tiem būs nepieciešams atbalsts, norāda Georgieva.

Viņa kārtējo reizi pauda solījumus, ka SVF ir gatavs mobilizēt savas aizdevumu izsniegšanas spējas viena triljona dolāru apmērā, lai palīdzētu valstīn pārciest šo krīzi.

Valstis jau īstenojušas pasākumus, jo sevišķi saistībā ar veselības aprūpes pūliņiem, lai ierobežotu koronavīrusa izplatību, taču tām jāturpina un jāpaplašina šie pūliņi, lai sasniegtu visvairāk skartos cilvēkus un uzņēmumus, skaidro Georgieva.

Taču nepieciešams kas vairāk, kā tikai individuālu valstu rīcība, un vīrusam izplešoties, koordinēta un sinhronizēta globāla fiskālā atbalsta nepieciešamība kļūst aizvien spēcīgāka, uzsver SVF vadītāja.

Vienlaikus Starptautiskā Finanšu institūta (IIF) dati liecina, ka investori kopš šīs krīzes sākuma no attīstības tirgiem izņēmuši gandrīz 42 miljardus dolāru, kas ir visu laiku lielākais apjoms.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.