Menu
 

Pāvests: Koronavīrusa mājas karantīna ir laiks no jauna atklāt ģimenes dzīvi

  • Autors:  LETA/DPA

Cilvēkiem laiku, ko viņi koronavīrusa uzliesmojuma dēļ spiesti pavadīt mājās, būtu jāizmanto, lai no jauna atklātu ģimenes dzīvi, trešdien laikrakstā "La Repubblica" publicētā intervijā mudināja Romas Katoļu baznīcas pāvests Francisks.

Intervijā 83 gadus vecais baznīcas vadītājs pauda nožēlu par to, ka "ģimenes bieži vien ietur maltītes lielā klusumā", vecākiem skatoties televīziju, bet bērniem spēlējoties a saviem mobilajiem telefoniem.

"Viņi ir kā mūki - visi izolēti viens no otra," norādīja pāvests.

"Klausīties otrā cilvēkā ir svarīgi, jo tā mēs saprotam otra cilvēka vajadzības, pūliņus, vēlmes," skaidroja Francisks.

Viņš mudināja cilvēkus "saprast, ka mūsu bagātība ir mazās lietās", "maiguma, pieķeršanās, līdzcietības žesti ir minimāli un tiem ir tendence pazust ikdienas dzīves anonimitātē".

"Piemēram, silta maltīte, maigums, apskāviens, telefona zvans", žesti, kas padara dzīvi jēgpilnu, rada kopību un komunikāciju mūsu vidū".

Koronavīrusa uzliesmojuma dēļ daudzas Vatikāna norises ar pāvesta līdzdalību vairs nav atvērtas sabiedrībai klātienē, bet tiek pārraidītas tīmeklī.

Svētdien Francisks, daudziem negaidīti, pameta dzīvi izolācijas režīmā un apmeklēja divas baznīcas Romas centrā, no kurām vienā uzstādīts krusts par godu XVI gadsimta mēra beigām.

"Es lūdzu To Kungu apturēt šo epidēmiju: Kungs, apturi to ar savu roku. Par to es lūdzos," laikrakstam "La Repubblica" par šo savu svētceļojumu sacīja pāvests.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.