Menu
 

Spānija Covid-19 pandēmijā mirušo skaita ziņā apsteidz Ķīnu

  • Autors:  LETA/AFP

Spānijā pēdējo 24 stundu laikā no Covid-19 miruši vēl 738 cilvēki, kopējam mirušo skaitam sasniedzot 3434, pavēstīja valdība. Covid-19 pandēmijā Spānijā mirušo skaits tagad ir lielāks nekā Ķīnā.

Itālijā no Covid-19 mirušo skaits ir lielāks nekā Spānijā. Ķīnā, kur Covid-19 pandēmija aizsākās pērn decembrī, no jaunā koronavīrusa izraisītās slimības mirušo skaits sasniedzis 3281.

Spānijā varasiestādēm Covid-19 testus veicot plašākā mērogā, atbilstoši datiem par otrdienu jauno inficēšanās gadījumu skaits pieaudzis par 20%, savukārt nāves gadījum skaits pieaudzis par 27%.

"Mēs tuvojamies kulminācijai," sacīja Veselības ministrijas ārkārtas situāciju koordinators Fernando Simons.

Veselības jomas amatpersonas cer, ka drīz radīsies skaidrība, vai stingrajam karantīnas režīmam, kas tika ieviests 14.martā, ir cerētais efekts.

Madrides reģions epidēmijā cietis vissmagāk. Tur reģistrēti 14 597 inficēšanās gadījumi, kas ir teju trešdaļa no valsts kopējā skaita, kā arī 1825 nāves gadījumi - 53% no kopējā nāves gadījumu skaita valstī.

Slimnīcas nespēj tikt galā ar lielo pacientu skaitu, un armija jau uzbūvējusi lauka hospitāli plašajā Madrides izstāžu centrā IFEMA. Šobrīd tur ir 1500 gultu, bet gultu skaits var tikt palielināts līdz 5500.

Arī Madrides apbedīšanas uzņēmumi ir pārslogoti, un varasiestādes likušas pagaidu morgu ierīkot slidotavā "Palacio de Hielo".

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.