Menu
 

Levits apsveicis Ziemeļmaķedoniju ar uzņemšanu NATO

  • Autors:  LETA

Valsts prezidents Egils Levits apsveicis Ziemeļmaķedoniju ar uzņemšanu NATO. Levits mikroblogošanas vietnē "Twitter" uzsvēris, ka NATO ir "pasaules specīgākajā aizsardzības savienība", kuras dalībvalstis "savus cilvēkus, savu brīvību, savas vērtības sargā kopīgi".

Arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) akcentēja, ka viņš cer uz ciešu sadarbību ar Ziemeļmaķedoniju miera un drošības stiprināšanā.

Ziemeļmaķedonija piektdien oficiāli pievienojusies NATO, kļūstot par tās 30.dalībvalsti. ASV Valsts departaments pavēstīja, ka Ziemeļmaķedonija ir pabeigusi pēdējo oficiālo soli pievienošanās procesā. NATO valstis parakstīja Ziemeļmaķedonijas iestāšanās protokolu pagājušā gada februārī. Pēc tam visu 29 valstu parlamenti, beidzot ar Spāniju, to ratificēja.

Ziemeļmaķedonijai ceļu uz NATO un Eiropas Savienību (ES), kas principā piekritusi sākt iestāšanās sarunas, pavēra pērnā gada janvārī noslēgtā vienošanās ar Grieķiju par valsts nosaukuma maiņu.

"Ziemeļmaķedonija tagad ir daļa no NATO ģimenes, ģimenes, ko veido 30 valstis un gandrīz viens miljards cilvēku. Ģimenes, kas balstīta uz pārliecību, ka, neskatoties uz problēmām, ar ko saskaramies, mēs visi esams spēcīgāki un lielākā drošībā, esot kopā," sacīja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs. Viņš pirmdien vadīs ceremoniju NATO štābā Briselē, kurā Ziemeļmaķedonijas karogs tiks uzvilkts mastā blakus pārējo dalībvalstu karogiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.