Menu
 

ANO ģenerālsekretārs: Pandēmija ir smagākā globālā krīze kopš Otrā pasaules kara

  • Autors:  LETA/DPA

Pasaule vēl nedara pietiekami daudz, lai īstenotu koordinētus centienus koronavīrusa pandēmijas apturēšanā, otrdien brīdināja ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs, paziņojot par plāna uzsākšanu centienos risināt pandēmijas sociāli ekonomiskās sekas.

"Šī ir krīze ar tik lieliem izaicinājumiem, kādi mums nav bijuši kopš Otrā pasaules kara," virtuālajā preses konferencē sacīja Gutērrešs.

Pasaulē šī slimība rada draudus visiem, un tā izraisīs recesiju, kādai, iespējams, nav paralēļu nesenajā vēsturē, brīdināja starptautiskās organizācijas vadītājs.

"Mēs joprojām esam ļoti tālu no tās vietas, kur mums būtu jābūt, lai pasaules mērogā efektīvi cīnītos ar Covid-19 un spētu vērsties pret negatīvajām sekām globālajā ekonomikā un globālajās sabiedrībās," viņš sacīja.

Visām valstīm ir jāievēro Pasaules Veselības organizācijas vadlīnijas, lai apturētu vīrusa izplatību, uzsvēra Gutērrešs, piebilstot, ka ir novērojama "tendence katram doties pa savu ceļu".

Gutērrešs paziņoja, ka ANO dibina "jaunu vairākpartneru ieguldījumu fondu reakcijai un atlabšanai saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu, lai palīdzētu zemu un vidēju ienākumu valstīm reaģēt uz šo ārkārtas situāciju un atgūties no sociāli ekonomiskā šoka".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.