Menu
 

Ķīnas eksperts brīdina par iespējamo otro koronavīrusa vilni

  • Autors:  LETA--AFP

Kolektīvās imunitātes trūkuma dēļ Ķīnai potenciāli draud otrs jaunā koronavīrusa vilnis, brīdinājis Ķīnas zinātnieks Džuns Naņšaņs, kurš konsultējis valdību cīņā ar pandēmiju.

Ieviešot stingrus ierobežojumus cilvēku kustības brīvībai un noslēdzot veselas pilsētas, Ķīnai lielā mērā izdevies pakļaut kontrolei jaunā koronavīrusa izplatīšanos. Taču pēc jauniem lokāliem uzliesmojumiem Ķīnas ziemeļaustrumu provincēs un Uhaņā pieaugušas bažas par inficēšanās otro vilni.

"Imunitātes trūkuma dēļ vairums (..) ķīniešu joprojām ir uzņēmīgi pret Covid-19," intervijā telekanālam CNN norādīja Džuns. "Mums priekšā liels izaicinājums. Pašreiz, es domāju, nav labāk nekā ārvalstīs," sacīja Džuns, kurš iemantoja starptautisku atpazīstamību, 2003.gadā palīdzot atklāt SARS uzliesmojuma patiesos apmērus. Džuns bija viens no ekspertiem, ko valdība nosūtīja uz Uhaņu izmeklēt jaunā koronavīrusa uzliesmojumu.

Viņš atzina, ka varasiestādes Uhaņā, kur decembrī sākās koronavīrusa pandēmija, sākotnēji neziņoja par visiem saslimšanas gadījumiem. Taču Džuns pauda pārliecību, ka pēc Uhaņas noslēgšanas janvāra beigās, kad centrālā valdība pārņēma savā kontrolē pasākumus cīņai pret vīrusa izplatīšanos, varasiestāžu publiskotie dati bija patiesi.

Džuns brīdināja, ka "ideālās vakcīnas" atrašana pret jauno koronavīrusu var prasīt gadus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.