Menu
 

Ar Covid-19 vīrusu inficēto skaits Brazīlijā pārsniedz miljonu

  • Autors:  LETA/AFP

Brazīlijā a Covid-19 vīrusu inficēto cilvēku skaits piektdien pārsniedzis miljonu, veselības ministrijai arī paziņojot par kārtējo rekordaugsto inficēšanās gadījumu skaitu, kas reģistrēts 24 stundu laikā.

Diennakts laikā reģistrēts 54 771 jauns inficēšanās gadījums, pavēstīja ministrija, pieaugumu skaidrojot ar nestabilitāti informācijas apkopošanas sistēmā nedēļās laikā, dažām pavalstīm datus sniedzot par vairākām dienām vienlaikus.

Kopējais inficēšanās gadījumu skaits Brazīlijā - valstī ar 212 miljoniem iedzīvotāju - tagad sasniedzis 1 032 913, bet ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits 48 954, drūmās statistikas sarakstā Brazīlijai atrodoties otrajā vietā pasaulē aiz ASV.

Neraugoties uz drūmajiem skaitļiem, inficēšanās līknē Brazīlijā beidzot sāk parādīties samazināšanās pazīmes.

Brazīlijas prezidentam Žairam Bolsonaru, kurš koronavīrusu sākotnēji nodēvēja par "mazu gripu", izraisījušās domstarpības ar pavalstu un pilsētu vadītājiem jautājumā par uzņēmumu darbības apturēšanu un prasībām iedzīvotājiem palikt mājās pandēmijas apstākļos.

Prezidents skaidro, ka šāda stratēģija pārmērīgi kaitē tautsaimniecībai, kas atbilstoši Pasaules Bankas prognozēm šogad piedzīvos 8% recesiju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.