Menu
 

Lietuvā sejas maskas būs jāvalkā arī valsts un un pašvaldību iestāžu un uzņēmumu darbiniekiem un apmeklētājiem

  • Autors:  LETA/BNS

Lietuvā sejas aizsargmaskas būs jāvalkā arī valsts un un pašvaldību iestāžu un uzņēmumu darbiniekiem un apmeklētājiem, piektdien paziņojusi Veselības ministrija.

Tādu lēmumu saistībā ar epidemioloģisko situāciju valstī pieņēmis tieslietu ministrs Elvins Jankevičs, kas atvaļinājuma laikā aizvieto veselības ministru Aurēliju Verīgu, un šī prasība stāsies spēkā no sestdienas.

Kā ziņots, jau iepriekš valdība nolēma, ka jaunā koronavīrusa izplatīšanās ierobežošanai sejas maskas no sestdienas atkal būs obligāti jāvalkā publiskajās iekštelpās, tai skaitā tirdzniecības vietās un sabiedriskajā transportā. Obligāta sejas aizsargmasku valkāšana publiskās vietās, arī ārā, Lietuvā tika ieviesta aprīlī, bet vēlāk tika pakāpeniski mīkstināta, un šobrīd tai ir tikai ieteikuma raksturs.

Valsts un pašvaldību iestādēm būs jāgādā, lai darbinieki, kas apkalpo apmeklētājus, valkā maskas, respiratorus vai citus aizsarglīdzekļus, kas aizsedz muti un degunu. Tāda pati prasība turpmāk noteikta arī apmeklētājiem, izņemot bērnus vecumā līdz sešiem gadiem.

Iestādēm arī būs jāparūpējas par darbinieku un apmeklētāju fizisko kontaktu ierobežošanu, nodrošinot, lai starp viņiem tiktu ievērots vismaz viena metra atstatums, vai nodalot darbinieku darba vietas ar aizsargsienu.

Lietuvā pēdējā laikā jūtami pieaudzis jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits. Aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar vīrusu apstiprināta vēl 13 cilvēkiem un kopējais inficēšanās gadījumu skaits sasniedzis 2075.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.