Menu
 

Baidens oficiāli uzņemas kandidēšanu ASV prezidenta vēlēšanās

  • Autors:  LETA/DPA

Bijušais ASV viceprezidents Džo Baidens ceturtdien oficiāli piekritis uzņemties kandidēt novembrī gaidāmajās Savienoto Valstu prezidenta vēlēšanās no Demokrātiskās partijas.

"Kā lielu pagodinājumu un pazemībā es pieņemu šo nomināciju [kandidēšanai] uz Amerikas Savienoto Valstu prezidenta amatu," uzrunājot partijas Nacionālo konventu, paziņoja Baidens.

Viņš norādīja, ka šobrīd ASV pārdzīvo vienu no smagākajiem periodiem, jo tai nākas pārvarēt Covid-19 pandēmiju, ekonomikas lejupslīdi, starprasu pretrunas un klimata pārmaiņas.

"Šīs vēlēšanas mainīs dzīvi. Tās noteikts to, kāda būs Amerika ilgu, ilgu laiku pēc tam," norādīja demokrātu kandidāts, kuram novembrī būs jāstājas pretī pašreizējam Baltā nama saimniekam Donaldam Trampam.

Baidens paziņoja, ka Tramps nespējot tikt galā ar Covid-19 pandēmiju, brīdinot, ka viņa pārvēlēšanas gadījumā "inficēšanās un nāves gadījumu skaits joprojām būs pārāk augsts".

Savukārt viņš savas uzvaras gadījumā no pirmās dienas prezidenta amatā īstenošot stratēģiju, kas ļaušot pandēmiju savaldīt.

Ja Tramps paliks amatā turpinās ciest arī ASV tautsaimniecība, lai gan bagātie kļūs arvien bagātāki, norādīja demokrātu pretendents uz augsto amatu.

Viņš uzsvēra, ka Tramps neesot spējis aizsargāt amerikāņus.

"Es Ameriku aizsargāšu. Es mūs pasargāšu pret jebkuru uzbrukumu, redzētu un vēl neredzētu," paziņoja Baidens.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.